De voor- en nadelen van chippen

Het chippen van een hond of kat heeft veel voor- en nadelen, die wij hieronder zullen beschrijven. Huisdieren worden tegenwoordig vaak gechipt om ze makkelijk terug te kunnen vinden nadat zij zijn weggelopen. Ook is het voor een dierenambulance of asiel makkelijker om het baasje van een hond of kat te traceren. Dit is meteen ook een van de voordelen van het chippen van je huisdier.

chippen

Het nadeel van chippen is dat het, in tegenstelling tot een halsband of penning, onzichtbaar is. Een weggelopen of gevonden hond of kant zal dus altijd naar een dierenarts of asiel gebracht moeten worden om te kijken of er een chip is. Ook gaan er verhalen de ronde dat de chip kankerverwekkend zou zijn en zouden er dierenartsen zijn die veel te veel geld vragen voor de behandeling.

chippen2

Natuurlijk zijn er verschillen in de prijs die dierenartsen vragen voor het chippen van een hond of kat, toch zijn de kosten hiervan relatief laag. Daarnaast is de procedure van het chippen snel en pijnloos. De chip wordt onder de huid ingebracht via een injectienaald. Na verloop van tijd groeit de chip in de huid van uw hond of kat en zit dan vast. Uw huisdier zal er geen last van hebben.

Op March 10, 2011