Homeopathische dierenartsen en alternatieve geneeswijzen

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die gebaseerd is op de theorieën van de Duitse arts Samuel Hahnemann. Hij opperde dat extreem verdunde stoffen met dezelfde symptomen als de ziekte deze ziekte zou helpen genezen. Inmiddels is homeopathie onder mensen al aardig ingeburgerd.

00hoemo

Sinds de tweede helft van de 20e eeuw zijn huisdieren steeds meer onderdeel van het gezin, sindsdien wordt homeopathie ook steeds vaker bij huisdieren toegepast. Mensen doen meer moeite om hun huisdier gezond te houden. Bij homeopathie wordt meer naar het individuele dier gekeken. Immers alle dieren zijn verschillend, hun ziekte kan een verschillende grondslag hebben en hebben dan ook behoefte aan een andere behandeling.

Naast homeopathie zijn er nog andere alternatieve geneeswijzen, voorbeelden hiervan zijn osteopathie en acupunctuur. Ook deze worden steeds vaker toegepast op huisdieren. Zodra de reguliere dierenarts geen antwoord meer heeft voor de problemen van het huisdier, zoeken mensen gauwer hun weg naar de alternatieve

geneeswijzen.

Ook werken reguliere dierenartsen steeds vaker in samenwerking met homeopathische dierenartsen. De werking van homeopathische geneesmiddelen zijn echter niet klinisch bewezen. Er zijn dus ook een aantal dierenartsen die vinden dat homeopathie kwakzalverij is.

Op onze infosite vindt u zowel reguliere dierenartsen als dierenartsen die alternatieve geneeswijzen bieden.

Op May 17, 2011