sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Vondelstaete 500
    1814 MH Alkmaar
  • 072-5112133

Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar

Sinds 1 januari 2013 is WHG dierenkliniek voor gezelschapsdieren of Dierenziekenhuis Alkmaar aan de Vondelstaete overgenomen en onderdeel van Stad  Land Dierenklinieken geworden. Het pand is nog niet zo lang geleden geheel verbouwd en met recht kunnen we spreken van een ruim opgezette en werkelijk waar schitterende kliniek.

Op deze kliniek zijn drie dierenartsen werkzaam en zeven dierenartsassistenten en geopend op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Voor wat betreft diensten wordt samengewerkt met Dierenkliniek ’t Ossehoofd in Heerhugowaard. Buiten openingstijden kunt u dus altijd terecht bij de dienstdoende dierenarts voor spoedeisende hulp.

In het pand bevinden zich vier spreekkamers en een speciale spreekkamer voor assistenten zodat zij u in alle rust kunnen helpen en begeleiden voor bijvoorbeeld nagels knippen, suikerziektebehandeling en adviezen over voeding en gedrag. Daarnaast is er een speciale ruimte voor het maken van echo’s en een ruimte voor vachtverzorging. En vergeet niet de twee operatiekamers met speciale apparatuur om dieren in narcose te bewaken.

Geavanceerde apparatuur in Alkmaar

De dierenarts in Alkmaar beschikt over geavanceerde apparatuur. Digitale röntgen, echografie, bloedanalyse en laparoscopisch apparatuur. Ook is er een heuse tandheelkunde-unit aanwezig die bij een tandarts niet zou misstaan. Dus ook voor gebitsverzorging kunt u op Alkmaar terecht. Röntgenfoto’s van het gebit, boren, slijpen, polijsten, alles kan voor een langdurig gezond gebit van hond, kat en knaagdier.

Dierenarts Ignas Hattink heeft zich speciaal toegelegd op bijzondere dieren. Reptielen, amfibieën, vogels etc. Zijn grote kennis blijkt ook uit het feit dat steeds meer collega’s uit de regio patiënten naar hem doorverwijzen voor nadere diagnostiek en behandeling.Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar in het kort

Dieren

  • Honden / katten
  • Kleindieren
  • Overig
  • Reptielen
  • Vogels

Huisbezoek mogelijk:

Ja

Lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD):

Nee

's avonds geopend:

Ja

Homeopathische diensten:

Nee

In het weekend geopend:

Ja

Online afspraak maken:

Ja