Artikelen

Hond

De hond is verreweg het meest bekende huisdier op de wereld en stamt af van de wolf. Het meest recente onderzoek naar de domesticatie van de hond laat zien dat de hond als in gezelschap van de mens was in het Verre Oosten, 14.000 tot 15.000 jaar geleden. De afgelopen 200 jaar heeft het houden en fokken van honden geleidt tot vermenigvuldiging van de verschillende rassen.

 

hond

Honden die niet tot een ras behoren worden bastaardhonden genoemd of als rasloos bestempeld. Een hond heeft 42 tanden en kiezen. Ook kunnen ze beter horen en ruiken dan de mens. Honden komen vaak terug in films (Beethoven) en op tv (Lassie). Daarnaast worden ze vaak ingezet drugs- of speurhonden bij de douane of de politie.


Verzorging

Je kunt je hond het beste verzorgen door minimaal drie

keer op een dag met ze te gaan wandelen en door met ze

hond2

te gaan spelen. Ook is het verstandig regelmatig hun gezondheid te laten controleren bij de dierenarts en  te controlen op vlooien. Honden met veel haar hebben een  goede vachtverzorging nodig. Ook goede voeding is van groot belang.

 

Gezonde honden

Een gezonde hond is speels en beweeglijk. Waarschijnlijk weet u zelf het best wanneer u hond zich goed voelt en wanneer niet. Wanneer u goed naar uw hond blijft kijken en veranderingen doorgeeft aan uw

dierenarts dan zal uw hond zo lang mogelijk fit en gezond blijven.

 

hond3

Zieke honden

Mocht uw hond wel ziek zijn dan kan een diagnose relatief makkelijk gesteld worden aan de hand van een lichamelijk onderzoek. Een veelvoorkomende ziekte bij honden is de kennelhoest. Dit is een infectie van de voorste luchtwegen (neus, keel, luchtpijp). In principe gaat dit vanzelf over. Mocht uw hond ziek worden of afwijkende gedrag vertonen, breng dan altijd een bezoek aan de dierenarts.