Praktijk voor Gezelschapsdieren


Willaerlaan 1 3925 HL Scherpenzeel gld
0332778439 Klik om te bellen

Laagdrempelig, gemoedelijk en zeer kundig
Alle tijd en aandacht voor u en uw huisdier
Moderne apparatuur en onderzoekstechnieken

Over Praktijk voor Gezelschapsdieren

Dierenartspraktijk Scherpenzeel is een goed geoutilleerde eerstelijns kliniek voor gezelschapsdieren. De praktijk ligt exact in het midden van het dorp in het voormalig postkantoor aan de Willaerlaan 1 in Scherpenzeel.

De doelstelling van de praktijk is het bieden van pure diergeneeskunde voor een eerlijke prijs. "Voorkomen is beter dan Genezen" is de rode draad van ons handelen. Dit doen wij met veel aandacht voor mens en dier.

U kunt bij ons terecht voor de gewone alledaags diergeneeskundige problemen maar ook voor meer uitgebreide behandelingen, operaties en diagnostiek. Wij maken gebruik van modern instrumentarium en de nieuwste onderzoekstechnieken.

Samenwerking
Voor de tweedelijns behandelingen werken we nauw samen de verschillende dierenarts-specialisten uit de omgeving en de universiteitskliniek in Utrecht.

Advies
Daarnaast kunt u altijd bij ons aankloppen voor advies over gedrag en opvoeding van uw huisdier en voor eventuele vragen over aanschaf, voeding en verzorging.

Onze werkwijze
We proberen in een aangename sfeer alle zorg en aandacht aan u en uw huisdier te geven. We hebben ons als doel gesteld de eerstelijns diergeneeskunde te optimaliseren en vooral preventief te werken. Voorkomen is namelijk beter dan genezen! We proberen daarbij het medicijngebruik zo laag mogelijk te houden. Kortom we werken met het hele team aan het bedrijven van duurzame diergeneeskunde vanuit het "one world one health" principe van de Wereld Gezondheids-Raad.

In eerste instantie zullen we proberen samen met u het probleem te benoemen. Na algeheel onderzoek maken we samen met u een behandelplan waarbij we bespreken wat nuttig en mogelijk noodzakelijk is. Soms is een dure diagnostiek helemaal niet nodig en kunnen we dure rontgenfoto's achterwege laten. We maken voordat u besluit tot een behandeling altijd een risico- en een kosten- batenanalyse. Zodat u altijd weet waar u aan toe bent.

Tarieven uitleg
Wat betreft het kostenaspect; diergeneeskunde is wel kostbaar maar nooit te duur. U doet het namelijk voor uw trouwe huisgenoten. Ook bij ons zijn de declaraties soms hoog maar altijd gebaseerd op de werkelijk bestede tijd gedurende een behandeling of tijdens de spreekuren. Op de aan u ter hand gestelde medicijnen zit een vaste marge die gekoppeld is aan de door de farmaceutische industrie gehanteerde prijzen. Uiteindelijk betaald u dus nooit teveel.

Alle gezelschapsdieren kunnen bij ons worden aangeboden met problemen van uiteenlopende aard en er staat een team van gespecialiseerde dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar. Door een continue dienstverband zijn wij in staat u 24 uur per dag op wisselende locaties van dienst te zijn.

Wij helpen u graag!
Alle gezelschapsdieren kunnen bij ons worden aangeboden met problemen van uiteenlopende aard en er staat een team van gespecialiseerde dierenartsen en paraveterinairen voor u klaar. Door een continue dienstverband zijn wij in staat u 24 uur per dag op wisselende locaties van dienst te zijn.

U kunt bij ons terecht voor de meest uiteenlopende handelingen. Wij voeren verschillende operaties uit zoals; sterilisaties, castraties, bot-, buik- en darmoperaties, evenals oog-, oor- en mondoperaties. Operaties voeren we pas uit na een gedegen pre-anaesthetisch onderzoek. Zodoende kunnen we de narcose van uw huisdier passend maken en het operatierisico minimaliseren.

Daarnaast richten wij ons op huidaandoeningen, tandheelkunde en ouderdomsgeneeskunde. En we zouden het bijna vergeten: alle gewone en doorlopende kwalen en natuurlijk de vaccinaties waarvoor we zelfs een apart spreekuur hebben tegen een aantrekkelijk tarief.

Voor de meer uitgebreide behandelingen staat ons een keur aan apparatuur ten dienst, zoals bv; röntgen en machines voor bloed- en urine- en ontlastingsonderzoek. Ook beschikt ons laboratorium over een breed assortiment testen en doen we zelf bacteriologisch onderzoek.

De morgen is gewoonlijk gereserveerd voor de operaties en onderzoeken en de middag wordt gebruikt voor de kleine behandelingen, tandheelkunde en het reguliere spreekuur. Op zaterdagen hebben we vaak een overloopspreekuur voor zaken die niet meer op werkdagen kunnen worden uitgevoerd en hebben we eens per maand ons speciale vaccinatiespreekuur tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Contact
Wilt u een afspraak maken? Dit kan 24/7 online op onze website of neem telefonisch contact op, tl nr: 033-2778439. Wij zorgen dat u snel terrecht kunt met uw huisdier.

Voorkomen is beter dan genezen

Foto's

Praktijk voor Gezelschapsdieren in het kort

Dieren

Honden / katten
Kleindieren
Vogels

Lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD)

Ja

Huisbezoek mogelijk

Ja

In het weekend geopend

Ja

Online afspraak maken

Ja

Team

Onze locatie

Praktijk voor Gezelschapsdieren


Willaerlaan 1 3925 HL Scherpenzeel gld
0332778439 Klik om te bellen