Terug

Apoquel

Monique

Hallo, mijn hond is 11 en heeft al zijn hele leven last van hevige jeuk wat zich vooral concentreert op de poten....nou heeft hij af en toe prednisonprikken gehad maar dit helpt vaak maar 2 dagen....nu zijn wij vorige week apostel gaan proberen en al na 1 dag heeft hij geen jeuk meer! T is een hele blije hond! Echt geweldig! Maar nu hoor ik ineens om me heen dat t heel slecht zou zijn en dat ie er zelfs eerder ziek of dood van kan gaan....ik schrok daar heel erg van en nu vraag ik me dus af of ik er wel mee door moet gaan? Ik wil natuurlijk het beste voor mn hond en m zo lang mogelijk een fijn leven geven...graag hoor ik de mening van andere dierenartsen....

Mvg.Monique


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Monique,

Fijn om te horen dat de Apoquel goed werkt tegen de jeuk van jouw hondje. 
Ik weet niet of je nog steeds de Apoquel geeft of dat je bent overgestapt op een ander anti-jeuk medicijn (denk aan Cytopoint). 

Er zijn online heel wat spookverhalen en onwaarheden te lezen. Zo ook over de veiligheid van Apoquel. 
Het is een relatief nieuw medicijn als we het vergelijken met prednison of cyclosporine. We weten daarom niet wat het op de lange termijn qua bijwerkingen heeft. Maar tot op heden (het is al 6 jaar op de markt) lijkt Apoquel veiliger dan prednison maar er zijn wat randvoorwaarden. Zoals elk medicijn heeft ook Apoquel enkele bijwerkingen. 

Je kunt het beste contact opnemen met je dierenarts of een dermatoloog om te bespreken of Apoquel voor jouw hondje een geschikt medicijn is voor lange termijn of dat je beter voor een ander medicijn kunt kiezen.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,
Kelly van Amersfort
Huidadvies voor Dieren