Terug

Bestaat glucosamine voor de kat?

cristina ursu

Mijn kat die bijna 15 is, is een week of 2 geleden verkeerd gevallen van verwarming. Ik heb van de dierenarts druppels metacam gekregen,  het hem gegeven en bijna zes dagen later is bijna over. Maar ze rent en plotseling springt ze van de bank in doodsangst. Ik zie een bobel op haar rug , ik denk ze heeft haar rug gebroken. Uit impuls aai ik haar op haar rug, bobbel weg. Ze loopt weer, niet normaal maar ze loopt redelijk goed. Ik ga de dag erop naar de dierenarts, hij krijg weer metacam. De dierenarts zegt dan het misschien artrose is.

 

Ik heb eten Hills Speciaal besteld, blik voer, want die andere brokjes had ik al de eerste keer gekocht, maar ze eet ze niet. Het blikvoer moet nog aankomen, maandag als het goed is. Ik geef haar nu metacam tot het op is,  ze loopt redelijk goed, eet goed, wil spelen, komt op schoot (ik durf haar geen baletjes te geven om te spelen). Ik wacht op dat speciale voer van Hills. In de winkel heb ik gezien dat glucosamine voor de hond bestaat, maar voor de kat niet. Uit eigen ervaring, had last van mijn knie, heb glucosamine genomen en dit het helpt. Bestaat glucosamine voor de kat ? Om door het eten te geven? En omega 3 zou het ook helpen, want ik denk dat ze verkeerd gestapt is. Ze loopt redelijk goed, maar is nog niet de oude.

 

Vriendelijk groet en bedankt alvast, Cristina Ursu


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartspraktijk Boskoop

Beste Cristina,

 

Er bestaat inderdaad glucososamine voor de kat, nl Seraquin smakelijke tabletten. Bestanddelen zijn oa glucosaminen en chondroitine Dit is goed aan te bevelen voor katten met artrose, echter als u ook Jd voer van Hill's geeft raad ik het niet aan, want het voer is zo uitgebalanceerd dat  er beter geen toevoegingen naast gegeven kunnen worden. Het duurt wel 3 tot 4 weken voordat het voer resultaat geeft.

Ik hoop u voldoende ingelicht te hebben,

 

Met vriendelijke groet,

 

Amand Hermans

Dierenartspraktijk Boskoop