Terug

Bij twee dierenartsen, twee verschillende diagnoses. Wat denkt u?

lena

Beste,

 

Ik heb reeds ongeveer 10 jaar een bastaard reutje, klein ras; geen idee welke kruising.

Deze is altijd zeer speels geweest en nooit een gezondheidsprobleem tot sinds een paar weken.

Ik heb de hond twee keer door een dierenarts laten onderzoeken met twee keer een andere diagnose, maar heb hier absoluut mijn twijfels over omdat dit volgens mij niet overeenstemt met de symptomen dat hij vertoond en geen vooruitgang schijnt te boeken.

De symptomen;

Hij ziet zeer slecht tot niet; zelfs dingen die voor zijn neus liggen ziet hij niet en botst tegen alles aan. Ruiken doet hij ook niet tot weinig. Hij ruikt het eten zelfs niet als het voor zijn neus ligt. We moeten steeds op de grond tikken waar het eten staat of ligt zodat hij het zou vinden. Ook lijkt hij ons niet meer te herkennen of te reageren op zijn naam, terwijl dit vroeger nooit een probleem was.

Hij heeft een paar keer een aanval gehad waardoor hij op zijn rug viel en spartelde met de poten om uiteindelijk na een halve minuut weer op zijn poten terecht te komen. Soms krijgt hij zijn achterpoten niet in beweging en lijkt zijn achterhand lam te zijn, ook valt hij regelmatig en wanneer hij toch iets hoort kijkt hij vaak de tegenovergestelde richting uit. Op dit moment ligt hij op de grond en kan niet rechtstaan maar zijn kop ligt op zijn rug (achterste) en draait zo in cirkels door zich met de voorpoten af te duwen. Het is geen jeuk ofzo maar hij wil steeds naar rechts draaien.

Het is geen bijter maar wanneer ik hem wil opnemen, wil hij toehappen; hij kan niet meer in de sofa springen of trappen op en aflopen, hij lijkt nergens echt pijn te hebben, maar opnemen wil hij niet. Maar wanneer hij neerligt en ik hem overal aanraak laat hij nergens pijn uitschijnen wanneer dit wordt aangeraakt.

Ook heeft hij last van het ophalen van slijmen en snot doorheen de keel; ik weet niet hoe dit te verwoorden en in hoeverre dit met de rest te maken kan hebben.

Tijdens het eerste onderzoek, dacht de dierenarts dat hij waarschijnlijk aan arthritis zou lijden ook al toonde hij geen zeer in de rug, maar omdat de hond toen rondjes draaide dacht men hieraan en ik moest hem pednisolone geven waardoor hij inderdaad een aantal dagen later aan de betere hand was. Maar een aantal weken later kreeg hij veel meer symptomen. Nu tijdens zijn onderzoek van twee dagen geleden dacht de dierenarts dat er een zenuw gekneld zou kunnen zijn tussen de nekwervels; een soort van whiplash bij de hond omdat de dierenarts hem aanraakte aan de hals en hij de dierenarts wou bijten, echter ik mag hem aan de hals stevig aanraken en betasten zonder enig teken van pijn.

Zijn orientatie is helemaal weg en ligt bijna de hele dag te slapen. Ik dacht dat het iets in de hersenen zou kunnen zijn, maar dit zou het niet zijn volgens de dierenarts dus heeft hij opnieuw een kuur van pijnstillers gekregen. Maar wou even zien of er ook iets bij u een belletje zou doen rinkelen aangezien er reeds twee dierenartsen met een andere diagnose komen.

 

Alvast bedankt


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Uiteraard is zonder nader onderzoek geen diagnose te stellen, maar als ik de symptome lees, denk ik aan drie dingen; middenoorontsteking, epilepsie en geriatrisch vestibulair syndroom. Verder kan ik u helaas niet helpen.

Met vriendelijke groeten,

DAP Eygelshoven, Mariska Jansen