Terug

Bloeddruppels uit penis?

Beurskens

Beste dierenartsen,

 

Onze hond, een reu van 2 1/2 jaar, heeft sinds korte tijd last van bloeddruppels uit de penis. Hij zelf heeft er helemaal geen last van is even vrolijk. Wel valt het op dat hij een beetje vaker schrikt maar ik weet of dit er meer te maken heeft. Wij zijn al bij onze dierenarts geweest en heb urine moeten inleveren maar hier was niks op te zien.  De ene keer is het misschien een keer in de week en de andere keer vaker dan kan het weer dagen tot weken duren.  Wij zelf zijn er over aan het nadenken om hem te laten castereren maar wil eerst weten of dit wel nut heeft en ook de oplossing hiervoor is of dat er een andere oorzaak is. Wat kunnen we zelf doen?

 

Alvast bedankt voor uw antwoord,

 

Beurskens

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Enschede

Beste meneer/mevrouw,

 

Als ik het verhaal over uw hond lees dan denk aan de mogelijkheid van prostaatproblemen. Er is dan bloedverlies uit de penis onafhankelijk van het plassen. De prostaat kan vergroot zijn, cystes bevatten e/o ontstoken zijn. Voor meer zekerheid over de oorzaak kan er een echo worden gemaakt van de prostaat en blaas en evt een kweek worden gedaan.  

Prostaatproblemen ontstaan vaak onder invloed van testosteron (geproduceerd in de testikels). Een castratie (operatie) of chemische castratie is vaak zinvol. 

Bedenk wel dat een castratie meerdere gevolgen kan hebben; karakterveranderingen, snellere gewichtstoename en vachtveranderingen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Esther van Sprang

Dierenkliniek Enschede