Terug

Bloemkoolachtige wrat achterpoot hond verwijderen?

Inge

Mijn hond van 13 jaar heeft een bloemkoolachtige wrat aan de buitenkant van zijn achterpoot net boven zijn voetje. Het is uitstulping dat er rozig uitziet. Met regelmaat likt mijn hond aan de wrat en ook gaat het af en toe bloeden als hij bijv. door het hoge gras gelopen heeft. De dierenarts heeft aangegeven dat mijn hond dat onder narcose zou moeten om de wrat te verwijderen. Dit durf ik gezien zijn leeftijd en conditie niet aan.

 

Nu bestaan er voor mensen diverse producten om wratten te verwijderen. Onlangs is er een nieuw product op de markt gekomen genaamd Wortie om je wrat te bevriezen. Mijn vraag is of dit product ook bij honden gebruikt kan en mag worden? En zo nee, waarom niet?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Inge,

 

Dat is een behoorlijke wrat, waar de hond ook duidelijk last van heeft. Wortie zal op deze wrat waarschijnlijk weinig effect hebben. Hij is er te groot voor. Je komt niet tot de kern. Daarnaast kan het ook iets anders zijn dan een gewone wrat en ook dat zal zich niet laten bevriezen.

 

Narcose is tegenwoordig heel veilig. In onze praktijk hebben we regelmatig senioren onder narcose en daar geen problemen mee gehad. Het is dan wel verstandig een bloedonderzoek van tevoren te laten doen om te kijken of nieren en lever goed functioneren.

Een andere mogelijkheid is om de bult onder lokale verdoving te verwijderen. De hond moet dan wel goed stil kunnen liggen en de basis van de wrat moet niet te groot zijn.

 

Sterkte,

 

Karin Kastelijn

Pet Wellness Center