Terug

Buks kogel in hals verwijderen?

Gijs

Er is mij vandaag door de dierenarts verteld dat onze grote vriendelijke vriend gijs een buks kogel in zijn hals heeft zitten. Ik stond hiervan totaal perplex. Wij hebben gijs 9 december uit het asiel gehaald en past ontzettend goed in ons gezin. Er werd mijn toen door zijn verzorgster verteld dat hij een visgraadje in zijn hals had zitten, want je voelt het zitten als je hem aait. Nu bleek na een eenvoudig onderzoek waarvoor hij terug bij het asiel moest zijn het om een totaal ander ding gaat. De dierenarts zei dat deze kogel, gewoon kon blijven zitten en hij hier geen last van heeft, is dit wel verstandig? Ik zou zeggen, wat er niet hoort weg halen. Graag hoor ik hierop reactie.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Gijs,

Wat vervelend om te ontdekken dat er een kogel in zijn hals zit. Het is een heel logische reactie om te denken dat het beter is om het weg te halen omdat het er niet hoort.

Op het moment dat de kogel op een plek zit waar het geen schade veroorzaakt (zoals bijvoorbeeld in een spier of onderhuids) en het dier er geen last van heeft kan het geen kwaad het te laten zitten. Het klinkt alsof Gijs er inderdaad geen last van heeft, dan zou mijn advies zijn om er niks aan te doen. Het weghalen zou dan vervelender worden dan het kogeltje zelf.

 

Veel plezier nog verder met elkaar!

 

Met vriendelijke groet,

 

Froukje Schipstra

Dierenarts Pet Wellness Center Amersfoort