Terug

Castratie en pesten ?

Herman Kolff

?????IK twijfel sterk over het castreren van mijn 3,5 jaar jonge Labardor Bas. Om me heen zie ik vaak dat gecastrerede reuen ernstig worden gepest door andere honden, soms levenslang. Dat pesten wil ik mijn Bas niet aan doen. Wat is de oorzaak en wat is er aan te doen.. ? Bas is niet al te hitsig zo, nu doe ik het maar niet. 


3 Antwoorden

Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

 

Beste meneer Kolff,

 

Castratie van de reu kan inderdaad wel degelijk gevolgen hebben op zijn toekomstige gedrag en het gedrag van de honden om hem heen. Dit kan zowel negetief als postief zijn. Het dan ook belangrijk u hierin goed te laten informeren door een goed opgeleidde gedragsdeskundige alvorens u een definitief besluit neemt. Hiervoor kunt u kijken op www.Tinley.nl of wanneer u in onze regio woont even met ondergetekende bellen. Heel veel plezier met Bas!

 

Gwen Pieters

Paravereninair en gedragadviseur bij

Dieren gezondheid centrum Römer

Vaartweg 163 A, Hilversum

035-6280162, www.dgcromer.nl


Antwoord van Herman Kolff

Hartelijk dank voor uw antwoord. 

Bas is verwend, ik 68 ben alleen en heb al sinds 1975 een Labrador zonder stamboom. Bas is no.4.

Altijd vanaf 2 maanden jong en een: Lonso overleed 2009 op 4 jarige aan een hartaanval ..

Mijn omgeving zegt het wel te doen, mijn dierenarts de Dierenbus Lelystad zegt : Als U er niet achter staat moet U het niet doen. Ik doe het voorlopig niet misschien als hij 7 of 8 jaar is.

Bas speelt dagelijks 90 min. in een bos met andere honden, dat gaat perfect.

 

http://www.youtube.com/watch?v=GUn3gvmjbSo

 

Bas is de blonde die blaft als hij niet snel zijn zin krijgt.. hh.

Hartelijk dank Herman Kolff groet U.


Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

 

Beste meneer Kolff,

 

Zo te lezen is er eigenlijk ook niet echt een reden toch om Bas te castreren. Hij is sociaal met andere honden en de streken die hij heeft lijken mij los te staan van zijn hormonen. Vaak heeft het op oudere leeftijd castereren anders dan om gezondheids redenen gedragsmatig niet meer zoveel zin. Hij heeft immers via de vele leermomenten al het een en ander op zijn harde schijfje gezet ;) Evenals uw dierenarts al adviseerde  zou ik hier u eigen gevoel in volgen. In ieders omgeving wemelt het nogal aleens van vast goed bedoelde maar niet altijd juiste of ware adviezen.

 

Fijne dag

 

Gwen Pieters