Terug

De hond sloopt alles als we weg zijn, wat moeten we doen?

L. Welp

Hallo,

Wij zijn radeloos... Wij hebben 5 maanden geleden een hond uit het asiel gehaald. Het is een kruising Amerikaanse stafford/bull terrier van bijna 4 jaar oud. Hij is echt super lief en het gaat (ging) heel erg goed. Nu is het probleem dat hij als hij alleen thuis moet blijven dat hij gaat slopen. Het begon met de deurmat, maar nu hebben we geen plinten meer in de gang en hij is ook al aan de kozijnen gaan vreten. De bench is ook geen optie, want daar komt hij hoe dan ook (tot bloedens toe) uit. Kunt u ons alstublieft helpen want we weten echt niet meer wat we eraan kunnen doen. En anders moeten we hem met pijn in ons hart en heel veel verdriet terug brengen naar het asiel. Dat is onze allerlaatste optie.

Alvast bedankt

Vriendelijke groet,

L. Welp


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek de Beestenhoek

het is verstandig om z.s.m. een gedragstherapeut  in te schakelen die thuis de situatie kan beoordelen en evt een behandelplan op kan stellen.

mocht je twijfelen over de gezondheid van de hond kun je het best contact opnemen met een dierenarts voor een algehele check-up van de hond.

succes.

het team van DKL de Beestenhoek


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het belangrijkst is om te werken aan een goede vertrouwensrelatie met uw hond. Van daaruit kan de hond geleidelijk wennen aan het alleen zijn. Ik ga er hierbij vanuit dat er geen lichamelijke problemen zijn. Ik raad u aan om, zoals ook mijn collega adviseert, een gedragstherapeut te raadplegen en om één van de boeken van Klaas Wijnberg te lezen ("De Hondenfluisteraar" of "De Puppyfluisteraar"). Hierin staan veel tips over de omgang met honden en het leren van bijvoorbeeld het alleen thuis zijn.

Succes,

DAP Eygelshoven, Mariska Jansen