Terug

Diarree met beetje bloed?

sengers

Ik heb een boomerpup van 10 weken en sinds 2 dagen heeft hij dunne ontlasting met wat bloed erbij hij eet en drinkt wel wat kan ik geven of er aan doen waardoor het weg gaat ik heb nu finidair bestelt op advies van een vriendin  ook heb ik mensen gesprokken die zeggen dat de meeste pups dat hebben 

Groetjes een bezorgde honden liefhebber  


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Beste eigenaar,

Bij jonge honden moet de darmflora zich nog ontwikkelen. Deze moet zich vervolgens nog regelmatig aanpassen aan de voerwisselingen. De grootste verandering is natuurlijk van de melkvoeding van de moederhond naar de brok, maar ook schijnbaar kleine veranderingen in de de voeding kunnen een verstoring geven. Om deze reden heeft een pup vaker dan een volwassen hond wisselende ontlasting.

Bloed bij de diarree is een echter een serieuzere zaak. Er kunnen veel oorzaken aan ten grondslag liggen, maar het wijst in ieder geval op slijmvliesbeschadigingen. Dit is iets wat zeker niet iedere pup heeft.

U sluit af met 'een bezorgde honden liefhebber'. Ik raad u aan naar uw dierenarts te gaan. Hij/zij kan u goed adviseren.

 

Succes!

 Drs A.Bruns, Dierenkliniek de Liemers, Zevenaar