Terug

Dood van een kat?

marcella

vorige week vrijdag is onze 2jarige kater aangereden en dood gevonden bij een buurman 3 huizen verderop die belde mij dat die daar dood lag...het was echt me knuffeltje.

We hebben nog een kat heel goed met mekaar overweg konden ze niet(soms ook weer wel) maar toch zocht degene die we nu nog hebben toenadering, we hebben de dode kat ook even in de tuin gelegd en de ander is er een paar keer langs heen gelopen en gekeken...

nu piept hij wel veel de laatste dagen, echt zoeken valt mee maar merk wel echt dat hij een maatje mist ookal konden ze niet heel goed samen. de andere(de dode) kon het niet vaak hebben als deze in de buurt kwam)

is het verstandig een vriendje te nemen voor de overgebleven kat? ook 2jr ?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Katten zijn in tegenstelling tot men vaak zegt ook sociale dieren. Het solitair houden van een kat betekent dat hij op een andere manier aan zijn sociale contacten komt. Dit kan betekenen een baas, die er veel is en veel andacht geeft. Mijn ervaring is dat zeker jonge katers echt behoefte hebben aan een soortgenoot. Wel moet u dan rekening houden met enkele weken gewenning. Veel succes.

 

A. Bruns

Dierenkliniek de Liemers, Zevenaar