Terug

Drink en eetgedrag van mijn kat. Kan dit kwaad?

Van der Laan

Ik ben bang dat mijn kat teveel water drinkt, iets anders krijgt hij ook niet. Van donderdag op vrijdag j.l. heeft hij 178 gram,van vrijdag op zaterdag 163 gram en van zaterdag op zondag 155 gram. Ik ben begonnen op donderdag 1 kilogram af te wegen, zodoende kom op deze uitslagen.

 

Hij krijgt van jongs af aan Whiskas vis in gelei te eten op regelmatige tijden d.w.z. 17.30 uur. Uit een zakje. Daarnaast Brokjes van Hills Science Plan voor de Sensitive Stomach. Omdat hij zijn eten nog weleens uitspuugt krijgt hij Whiskas in 2 porties met. een half uur tussen pauze. Hij spuugt zeer onregelmatig dan gaat het weer dagen goed en dan weer dagen aaneen. Maar als hij gespuugt heeft dan eet hij vrolijk de andere helft op.

 

Hij is zeer aanhankelijk en lief voor iedereen, en heel tierig. Dat spugen doet hij al jaren overigens. Gaarne Uw visie. Mijn andere kat ook een abessijn moest ik laten inslapen na wekenlange behandelingen wegens nierfalen.


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

Er zou een probleem aan ten grondslag kunnen liggen. De snelste manier om daar duidelijkheid over te krijgen is een (klein) bloedonderzoek. je kunt dan veelvoorkomende oorzaken als nierproblemen of suikerziekte uitsluiten of bevestigen. Ben je er op tijd bij dan kun je met voeding en/of medicatie nog een verschil maken. Je bent dan een eventuele intensieve behandeling voor.