Terug

Dunne darm diarree, wat kan ik doen?

Mijn Boston terrier heeft al een aantal weken diarree. Ik ben al 4x naar de dierenarts geweest. Zij heeft toen een kuur gehad en poeders voor over het voer. Ook geef ik ze rijst en kip. Er zijn ook rontgen foto's gemaakt. Daar is de 1e keer niks op te zien, de 2e keer zie je dat de darmwanden wat dik zijn.

 

Iedere keer gaat het een aantal dagen goed met de ontlasting (dag of 2), dan vervalt ze weer in de diarree, dit al zo'n 10 weken lang.. Ik word er een beetje moedeloos van en is ook zo sneu voor de hond. Ik geef haar niks bijzonders erbij, dus rijst en kip en als de ontlasting dan wat redelijk is heb ik geprobeerd om wat speciaal voer voor gevoelige darmen erdoor te doen (zeer klein beetje en ik doe alles in een blender zodat ze het makkelijk opneemt). Maar dan krijgt ze weer diarree. Op rijst en kip alleen volgt ook als de ontlasting een beetje redelijk is weer na 3 dagen diarree...

 

Wat is er mis en is dit zeer ernstig of is diarree niet zo'n probleem. Want je snapt ik maak me zorgen. Er zit geen bloed of slijm bij de diarree en de hond heeft geen koorts.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte,

Het lijkt alleszinds zinvol om uw terrier verder te laten onderzoeken. Zo kan een chronische giardiainfectie hardnekkig diarreeklachten geven. Giardia is een veelvoorkomende parasiet die middels ontlastingsonderzoek gediagnosticeerd word. Verder onderzoek zou bestaan uit ontlastingsonderzoek op verteringsenzymen en wormen, echografisch onderzoek van de buik, Eiwitbepaling in het bloed (albumine/globulines) en eventueel zelf darmbiopten. Een hele waslijst maar zeker de moeite waard indien uw hond al ruim 10 weken diarree heeft.

 

Succes!

Team dierenartsen Dierenkliniek Ridderkerk