Terug

Een allergie of iets anders?

A

Hallo,

 

Onze leonberger van nu 2,5 jaar oud heeft een bepaald soort aanvallen waar tot op heden geen enkele dierenarts de oorzaak van weet. De aanvallen zijn begonnen toen ze zo ongeveer 1 jaar oud was, de ene keer blijft het een hele tijd weg maar de andere keer komt het binnen een maand weer terug. Wij zijn redelijk hopeloos en denken eraan om een specialist in te schakelen.

 

Wat er gebeurd:

Ze word ineens zwaar panisch in haar hoofd en wil op dat moment alles op eten wat ze maar ziet (alsof ze van het gevoel af wil komen). Ze blijft maar hikken en slikken achter elkaar continu op een rap tempo. Haar ogen staan wijd open en zijn rood van de stress en wil zelfs mijn haar op eten als ik langs haar kom zitten. Dit komt zomaar ineens opzetten uit het niets. Ze is dan heel de dag niet anders als anders geweest. Deze "aanvallen" houden soms wel tot dagen aan. 

 

Tot nu toe:

We zijn naar meerdere dierenartsen geweest maar die weten er geen raad mee. Er is een kijkoperatie gedaan, haar maag en slokdarm zagen er perfect uit. Haar luchtwegen waren daarentegen wel zwaar geirriteerd. We kregen te horen dat als ze 1x zou hoesten dat het zou gaan bloeden, maar ze heeft tot op heden nooit gehoest ervan. Uiteindelijk dacht een dierenarts aan een allergie als in een soort notenallergie reactie bij mensen. Sindsdien geven we een hoge dosis kortwerkende duur met dexamethason wanneer ze een aanval krijgt, ook al is dit om 2 uur in de nacht. Dit lijkt te helpen, wanneer ze dit shot heeft gehad duurt het meestal nog maar 3 uur tot ze rustig genoeg is dat ze weer kan slapen en grotendeels over is. We hebben een heel schema bijgehouden met wanneer ze de aanvallen krijgt en of we dan ergens een patroon vinden maar die vinden we niet. We letten erop of dat we toevallig ergens anders dan de gebruikelijke plekken naartoe zijn geweest of dat ze iets extras heeft gehad maar dit is niet het geval. Het gebeurt heel random. De dierenartsen die we hebben gesproken weten eigenlijk niet wat het kan zijn. Deze vertellen mij dat er hier nog geen vertrouwde test voor is. We kunnen proberen om iets uit haar voedingspatroon weg te laten maar dat lijkt mij niet de manier aangezien het vorige keer ook 7 maanden weg is gebleven. We zijn op dit moment een beetje ten einde raad. Het is fijn dat we nu iets hebben waardoor de aanvallen minder worden en weggaan. Maar ik vind het niet goed om haar maar continu medicijnen te moeten geven tegen iets waarvan we de oorzaak niet weten. 

 

Ik hoop heel erg dat jullie een idee hebben waar het aan kan liggen anders gaan we op zoek naar een goede specialist hierin. 

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Al eens gedacht aan acupuntuur? Bij ons in de praktijk werkt L. Boggie zij is zeer vaardig op dit gebied. Maar als u niet in de buurt woont zou u via deze link: http://www.acupunctuurbijdieren.nl/nl/doorverwijslijst.html misschien iemand kunnen vinden.

 

Mocht u meer willen weten kijk dan een sop onze website of bel gerust voor meer info.

 

mvg Lia Altink paraveterinair