Terug

Enorm probleem hoe lossen we dit op ?

Smeding

Hallo,

 

Ik had even een vraag. Mijn moeder heeft 2 honden en 2 katten, maar heeft een enorme vlooien plaag. We hebben er alles aan gedaan wat maar mogelijk was en te verkrijgen was bij de dierenwinkels.

Mijn vraag is dus hoe krijgen we die vlooien weg? Want dit is echt ondragelijk voor de beestjes en is supper sneu om ze zo te zien hun hele vacht gaat er aan en krijgen veel plekken. Hoop dat u ons kunt helpen.

 

mvg 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Geachte heer, mevrouw van Smeding,

 

Het is belangrijk om u te realiseren dat de vlooien op het dier slechts het puntje van de ijsberg is. Bij een plaag is de omgeving besmet met eitjes, larven, poppen en jonge vlooien. Het popstadium is lastigst aan te pakken. Veel mand- en tapijtsprays claimen wel deze ook te doden, maar in de praktijk blijkt dat slecht te werken. Het is dus vooral een kwestie van de lange adem.

 

De nieuwe, meest potente middelen worden in eerste instantie via de dierenartsprakijken gedistibuteerd. Dit heeft de overheid zo geregeld. Ga naar uw dierenarts voor het beste advies voor de vlooienebestrijding. Als de jeuk hevig is, is het verstandig de honden en katten een prik tegen de jeuk te laten geven.

 

Succes, 

 

A. Bruns, Dierenkliniek de Liemers, Zevenaar