Terug

Epileptische aanval bij de hond, kan dit met mijn angst te maken hebben?

e .sibens

hallo ik ben Ellen Sibens ,ik heb een terv.herder van 6 en een half jaar ,de hond is altijd al een nerveuse hond geweest en vind het niet fijn alleen gelaten te worden ,wat ik ook zo min mogelijk laat gebeuren.zelf word ik hier ook nerveus van .Nu heeft onze hond tot 2 keer met een tussen poos van 2mnd een aanval gehad[controle over benen kwijt water uit de mond en grote wazige ogen ,na een half uur is alles weer rustig . beide keren viel het mij op dat ik zelf voorafgaand mezelf heel angstig voelde maar dat niet uitte ,toch combineer ik de aanvallen van de hond met hoe zij op mij reageerd is dit mogelijk dat de hond ruikt dat ik  heel gestresst ben en zij daaddoor een aanval krijgt.Ik  vind dit zelf nog beklemmender dat betekent dat ik nooit uit m'n doen mag zijn van onze hond .Na de erste aanval zijn we bij de dierenarts geweest en heeft Zylkene meeggeven.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Ellen,

 

Tot zover ik weet is het wetenschappelijk niet bewezen dat angst bij de eigenaar een epileptische aanval bij de hond kan uitlokken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit ook niet het geval is.

 

Wel is het zo dat dieren heel goed de stemming van mensen kunnen aanvoelen. Maar of het daadwerkelijk de oorzaak van de epileptische aanvallen kan zijn? Het kan natuurlijk ook pure toeval zijn dat uw hond net een epileptische aanval kreeg op het moment dat u zich innerlijk niet rustig voelde.

 

Op zich is een epileptische aanval van die aard en die frequentie op zich niet zo heel ernstig. Mochten de aanvallen erger worden of vaker voorkomen, dan doet u er verstandig aan om de dierenarts te bezoeken. Meestal is medicatie pas noodzakelijk wanneer de aanvallen zich maandelijks voordoen. Voor de verdere rest kunt u niet veel doen. Zylkène kan bij de hond stressverlagend werken, maar aangezien het een vrij onschuldig voedingssupplement is kan het bij sommige honden ook totaal geen effect hebben. Wellicht is het goed om met uw dierenarts te bespreken of het mogelijk zou zijn om Stesolid te gebruiken. Dit is een medicament dat u tijdens een epileptische aanval bij uw hond kunt toedienen om de aanval eerder te laten stoppen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dierenarts Marly van Kessel