Terug

Extreem dominante hond?

Esmee

Ik heb een Rodeshian Richback kruising met een labrador van 7 jaar oud. Wanneer hij bij ons thuis is dan is hij super lief en luister hij heel goed, maar wanneer we bij het bos in de buurt komen dan gaat het fout. Hij is erg aggresief tegen over andere honden en luisterd slecht. Ook duikt hij heel snel op andere honden. Ik probeer hem dan zo goed mogenlijk te corrigeren maar het helpt weinig. Ook hebben wij een Jack russel en die is meestal de gene die eerst begint te grommen voor niks. Dan begint onze grote hond, maar toen we besloten apart te lopen is er niks veranderd. Weet iemand misschien wat we hier aan kunnen doen?


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk voor gedragstherapie bij honden Peter Smeets

Naar mening is hier sprake van, wat gedragsdeskundigen noemen, ganging-up. Meerdere honden vormen een groep en reageren dan als een vaste groep. Dat gebeurt als de jack begint te grommen en de grote hond zich daarbiij aansluit en het werk probeert af te maken. Door fysieke correcties zal dit gedrag zich alleen maar uitbreiden, omdat de hond zich steeds sterker bedreigd gaat voelen. Dit probeert hij op te lossen door zeer agressief gedrag, wat als bedoeling heeft de tegenstander te verjagen. Dat lukt hem ook nog, want of jullie gaan met hem weg, of de andere hond en zijn eigenaar gaan jullie uit de weg. Hoe dan ook de bedreiging verdwijnt. Succesvol gedrag wordt herhaald en uitgebreid.

Mijn advies: benader een heel goede gedragstherapeut in jullie omgeving. Zoek op sites als www.alphagedragstherapeuten.nl of www.tinley.nl

 

Veel succes

Peter Smeets

Praktijk voor gedragstherapie, Venlo

gedragsadvies@planet.nl