Terug

Gedrag

Nicole Muns

Ik heb een poes van ca 7 jaar overgenomen van een stel die uit elkaar gingen en beiden op 1 kamer woning gingen wonen. De poes kon niet mee. Ik heb haar nu sinds mei dus al best geruime tijd.

Ik mag haar sowieso nooit zomaar aaien want dat vindt ze niet fijn. Ik laat haar eerst aan mijn hand ruiken en als ze dan een kopje geeft mag ik haar bij de oortjes kriebelen of even over haar kopje. Maar moet wel haar ogen en oren in de gaten houden anders haalt ze uit.

Nu is het de laatste tijd echt erg. Als ik aan het bellen ben kijkt ze me aan en bespringt me en hangt echt aan mijn arm.

Vanmorgen was het echt heel bizar. Ze ligt op mijn schoot en slaapt ze wordt wakker draait zich om en grijpt me met haar 2 voorpoten in mijn rechterarm en wil in mijn gezicht bijten. Toen ik haar afgeschud had stond ze me aan te staren met haar bekje half open. Angstaanjagend.  Toen ik haar overnam zei haar vorige baasje dat ze een eigen willetje had. Toen ik haar laatst daarmee confronteerde zei ze dat de poes dat nog nooit had gedaan bij hun. Eigenlijk geloof ik dat niet.

Wat is hier de beste remedie tegen. En is het zo dat de poes het zelf vergeten is als ze van de arm verwijderd is?

Ik hoor het graag

Dank u


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

beste Nicole,

 

Wat een heftig verhaal. Mijn advies laat uw kat nakijken bij een dierenarts om uit te sluiten dat er een medisch probleem is. En vraag een gedrags deskundige om hulp. Via de site van Tinley vindt u iemand in uw buurt.

 

mvg Lia