Terug

Goede pijnstillers voor Rottweiler?

Nadia

Onze Rottweiler van 8 jaar oud (teefje/48,2 kilo) heeft veel pijn bij het opstaan en liggen. Volgens de dierenarts is ze gezond, geen artrose, maar wel iets te zwaar en af en toe last van spierzwakte aan haar rechterachterpoot. Ze is al op dieet, maar de pijn wordt niet minder. Nu zijn wij op zoek naar pijnstillers, want onze dierenarts weet namelijk geen andere opties meer. Wat zijn goede pijnstillers waardoor ze minder pijn heeft?


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Best Nadia, 

 

Het verbaast mij dat de eigen dierenarts pijnstillers niet als optie ziet. De spierzwakte van de rechter achterpoot wijst duidelijk op een probleem.

Als er dan geen sprake is van arthrose, wat moeilijk voor te stellen is bij een hond van 8 jaar met een gewicht van bijna 50 kg, is er mogelijk een probleem met de zenuwen, die naar de achterpoot gaan. Het probleem zit dan in de rug. 

 

Het is verstandig de hond nog eens goed te laten onderzoeken, evt door een orthopedische specialist. Die zal dan waarschijnlijk ontstekingsremmers/pijnstillers voorschrijven. 


Antwoord van Dierenkliniek Enschede

 

Beste Nadia,

 

Ik zou de hond goed laten onderzoeken naar de oorsprong van deze klacht. Een poot ontlasten betekend pijn. Waarschijnlijk kunnen rontgenfoto's extra informatie geven. Als je weet waar de pijn vandaan komt kun je gericht pijnstillers inzetten waarschijnlijk in combinatie met andere acties, zoals bv afvallen, fysiotherapie, etc. Succes