Terug

Grote bulten in zij ?

joanna

hallo!

door een ongelukje is mijn teef van bijna 2 jaar oud  2 maand geleden gedekt door een veel grotere hond. omdat de pups te groot voor haar zouden worden hebben wij voor een morning-after prik  gekozen. De naam van de middel weet ik niet, maar het is 2 weken na de vermeende dekking 2 dagen achter elkaar een prik in de zij geweest. Eerste dag zat er een klein bultje die snel weg was en mijn hondje is er ook niet ziek van geworden.

3 weken later is er op de beide plekken van de prik een bult ter grootte van een walnoot ontstaan. dierenarts zei ff wachten. na een week zijn beide bulten groter en nu zijn ze ter grootte van koffiepad in het rond en 1 cm dik. bij mijn dierenarts geweest. deze gaf toe dat het zeer raar is dat de bulten zo lang na de spuit nog komen en ook kon hij mij vertellen dat ze net onder de huid zitten. je kunt ze dan ook rondbewegen. hij zei nog 2 maanden wachten en dan weer kijken. nadat ik aangaf dat ik dat lang vond. zei hij 2 week wachten mits ze niet groter worden. dit is nu 2 dagen geleden. ondertussen zijn ze allebei gegroeid iets. geen koorts pijn of andere verschijnselen maar ze groeien wel.

nou ben ik geneigd mijn dierenarts te vertrouwen maar heb zoveel voorbeelden om mij heen gehad dat ik nu behoorlijk in de stress ben. kunt u mij advies geven?

met vriendelijke groet,

joanna


2 Antwoorden

Antwoord van Elke dierenarts Terpelân

Rustig afwachten. Alleen als ze ziek wordt is het reden om naar een dierenarts te gaan. Anders zullen de bulten in de loop van de tijd weer verdwijnen.

Een collega dierenarts


Antwoord van joanna

Heel erg bedankt voor uw reactie. Ben een stuk geruster met een tweede opinie!