Terug

Heeft een frans bulldogje in de winter een jasje nodig?

marieke

Heeft een frans bulldogje in de winter een jasje nodig?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek Any Animal Heiloo

U vraagt zich misschien af; een hond heeft toch geen kleding nodig?

In veel gevallen is het wel verstandig om een hond kleding aan te doen. U kunt zich dan zelfs afvragen of het niet dieronvriendelijk is om de hond geen kleding aan te geven vanwege de “buitenwereld”.

Wanneer is het nu verstandig om een hond kleding aan te doen?

• Bij lage temperaturen, guur- en nat weer heeft een hond zonder ondervacht en/of korte beharing het koud. Het is dan heel verstandig om de hond iets warms aan te doen. Veel honden, ook met dikke vacht, hebben een hekel aan regen en weigeren normaal mee te lopen. In dat geval kan een regenjas een simpele oplossing zijn. Hond blij, u blij!

• Bij gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld aandoeningen aan de luchtwegen. De borstkas kan dan, met een jas, warm en droog gehouden worden waardoor de hond minder vatbaar is om ziek te worden.

• Bijvoorbeeld bij huidaandoeningen. Honden krabben en bijten bij jeuk hun eigen huid stuk, genezing wordt hierdoor tegengehouden en de hond belandt in een vicieuze cirkel. Natuurlijk moet er eerst een diagnose gesteld worden en moet de oorzaak aangepakt worden. Het aandoen van hondenkleding (pakje) voorkomt dat de hond zich kan openkrabben en bijten zodat het genezingsproces sneller gaat.

• Als u met uw hond samen sport, is het belangrijk dat de spieren die opgewarmd zijn niet te snel afkoelen. Hier krijgt de hond namelijk stijve spieren van wat u natuurlijk wilt voorkomen. Tijdens wedstrijden, na de training of andere momenten wanneer de hond moet wachten (koelt af) is het ideaal om de hond warm te houden met kleding.

• Bij het laatste uitlaatrondje is het heel fijn om de hond een regenjas aan te doen als het buiten regent. Bij thuiskomst hoeft u dan alleen de kop en poten droog te maken en de hond hoeft dan niet kleddernat de nacht in!

• We hebben ook te maken met de wat oudere hond. Wij mensen trekken bij koud weer warme kleding aan maar vinden het raar om de hond een jas aan te trekken wat jammer is. Ook oudere honden kunnen problemen krijgen om hun warmte vast te houden, gewrichten worden strammer en spieren zijn minder soepel. Uw hond zal u dankbaar zijn als u hem/haar een handje helpt door een jas aan te trekken voor het wandelen.

• U gaat lekker lang met uw hond wandelen en uw hond is al die tijd in beweging. De hond heeft zich warm gelopen en/of gespeeld maar wordt daarna in een koude auto gedaan waarin hij/zij ook moet stil zitten/liggen. De spieren koelen dan te snel af en de volgende dag heeft de hond stijve spieren. Door de hond een jas aan te doen ná de wandeling voordat hij/zij de koude auto ingaat, voorkomt u de te snelle afkoeling van de spieren.

En dan hadden we natuurlijk ook nog de categorie “voor de lol”.
Daar is helemaal niets mis mee mits de hond het toestaat. Er is van alles op hondenmodegebied te krijgen. Stoer camouflage tot aan schattig roze, met of zonder opdruk of versierselen. Kortom u kunt hierin altijd iets vinden naar uw smaak (en van de hond natuurlijk).

 

DierenartsSpeciaalzaak Any Animal

Westerweg 291 

1852 AH  HEILOO