Terug

Heeft mijn hond een hartziekte?

Voorhoof jenny

Beste dierenartsen,

 

Mijn Golden Retriever  van 9 jaar oud heeft al tweemaal iets raars gedaan. De vier poten verstijven, hij huilt van de pijn, ogen zeer strak en dat duurt zo'n halve minuut. Daarna volledige ontspanning en geen pijn meer, alsof er nooit iets geweest is.Hij is ook veel te dik. Zou dat een hartinfarckt kunnen zijn?

 

Hartelijk dank

Jenny Voorhoof


1 Antwoord

Antwoord van Mijn Dierenkliniek Leiden

Geachte mevrouw Voorhof,

Zeer waarschijnlijk heeft uw hond epileptiforme aanvallen gehad. Typische verschijnselen zijn strekken van de poten, omvallen, fietsbewegingen, klapperen met de bek, urineverlies, niet aanspreekbaar tijdens de aanval, etc. Soms is een hond agressief na een epileptische aanval, blijft u daarom uit de buurt wanneer uw hond kortgeleden een dergelijke aanval heeft gehad. Epilepsie hoeft niet ernstig te zijn. Wel adviseer ik even bij uw dierenarts langs te gaan voor nader klinisch onderzoek. Wellicht is er een oorzaak voor deze aanvallen en is dit te achterhalen middels een bloedonderzoek. Vaak is er echter geen duidelijke oorzaak.

Wanneer deze aanvallen vaker voorkomen (meer dan 5 keer per jaar) of een aantal maal in korte tijd adviseer ik u te starten met medicatie (bijvoorbeels Phenoral).

Succes!

Met vriendelijke groet,

Drs. R.R. Kermani,

Mijn Dierenkliniek Leiden