Terug

Heeft mijn hond vaginitis ?

Etus

Beste ,


Ik heb een Boerboel teef van 12 maanden. De eerste 6 maanden ging perfect. Ik geef haar BARF en ze zag er mooi en gezond uit. Haar vacht glansde en haarde nagenoeg niet uit. Toen ze 6 maanden werd constateerde ik groen/gel slijm uit haar vulva en dacht meteen aan vaginitis. Vervolgens naar de DA gegaan en heeft haar onderzocht. Hij zei dat hij een vernauwing voelde toen hij haar inwendig onderzocht. Hij heeft toen een antibiotica kuur gegeven maar het slijm bleef komen. Weer naar de DA  terug gegaan en een andere kuur gekregen ook antibiotica. Maar helaas bleef de slijm komen. Ik heb toen een andere DA gebeld en die zei dat het helemaal niet goed was om zo,n jonge teef inwendig te onderzoeken en dat het hierdoor alleen maar erger kon worden. Die zei ook dat het waarschijnlijk na haar eerste loopsheid wel over zal gaan.  Toen ze 10 maanden was werd ze voor het eerst loops en  de slijm heeft ze nog steeds. Nu heeft ze 5 weken geleden allemaal bultjes op haar lichaam gekregen die open gaan en een kaal plekje achterlaat. Ook heeft ze symmetrische kale plekken. Nu denk ik zelf dat het een hormonale oorzaak heeft en dat ze daarom minder weerstand heeft en daarom wellicht deze huisproblemen erbij heeft gekregen. Ook heb ik aan een ontstoken baarmoeder gedacht. Ze is vorige maand ook schijnzwanger geweest.
Hebben jullie hier ervaring mee of weten jullie wat het kan zijn. Moet ik bv een bloedonderzoek laten doen. De eerste DA zei dat ze waarschijnlijk gesteriliseerd moet worden maar ik wilde met haar gaan fokken dus dat zou het laatste zijn wat ik wil.
Met vriendelijke groet Etus


3 Antwoorden

Antwoord van D.A.P. Mouwen

De bultjes en de vaginale uitvloeeing hebben ws. niets met elkaar te maken. 

 Of ze schijndrachtig is en misschien een baarmoederontsteking heeft, is via internet niet te achterhalen. Een bloedonderzoek geeft bijna nooit een uitslag, waarmee je baarmoederontsteking kunt diagnostiseren. Daarvoor is de ev. uitvloeiing, het gedrag, het ev. meerdere drinken, ev. koorts  en ev. een buikecho meer op zijn plaats  (je ziet, er staat overal ev. bij, omdat al deze symptomen niet aanwezig HOEVEN zijn. Als ze allemaal afwezig zijn, is een baarmoederontsteking niet waarschijnlijk).

Advies: ga naar een dierenarts, waar je vertrouwen in hebt en laat een goed lichamelijk onderzoek uitvoeren, ev. aangevuld met een echo.

 Succes,

Ronald Mouwen

www.mouwen.nl 


Antwoord van Elke dierenarts Terpelân

Geachte Etus,

Eigenlijk kan ik weinig toevoegen aan de vorige spreker, de heer Mouwen. Het is belangrijk naar een dierenarts te gaan waar je vertrouwen in hebt. Naast een buikecho zal er ook een uitstrijkje genomen moeten worden van het vaginaal slijmvlies. De huidklachten zullen ook nader onderzocht moeten worden, maar een verband tussen beide klachten is erg onwaarschijnlijk. Schijnzwangerschap na een loopsheid is een normaal verschijnsel en heeft niets met ziekte te maken.

Veel succes!

Met vriendelijke groet,

 drs. Joke de Lange, www.terpelan.nl

 


Antwoord van Etus

Oké dank u wel voor de antwoorden ik zal jullie advies opvolgen. Mijn eigen dierenarts is volgens mij te jong en onervaren voor moeilijke gevallen. Dus zal een betere DA zoeken. 

 

Groetjes Etus