Terug

Heeft mijn kat wormen?

Hanna

Ik las op internet dat een symptoon van lintwormen bij katten is dat ze een soort derde wit ooglid hebben. Is dat wat je hier ziet op de foto's bij mijn kat? 
Hijj heeft geen diarree en braakt ook niet. Verder heeft hij wat kale plekken maar dat komt denk ik door de vlooien die hij had. Het vlooienbandje helpt daar nu voor. 

Ik heb ook al 3 x een poging gedaan om hem een ontwormingspil (mansonil katten tot 4kg maar de kat is denk ik zeker 5 kg) te geven, steeds met ander natvoer. Hij heeft er alle keren wel wat van gegeten maar niet alles. Moet ik dan alsnog een ander ontwormingsmiddel geven of is dat gevaarlijk/teveel in zo'n korte tijd (over een verloop van 5 dagen heeft hij de pillen gekregen). Of is het niet erg dat hij er minder van heeft gehad en gaat het alsnog werken en hoe lang duurt dat dan? Of zijn die witte "oogleden" een symptoon van iets anders?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

Derde ooglid dat zichtbaar is kan diverse oorzaken hebben. De conclusie dat je kat lintwormen zou hebben kun je daar niet op baseren.

Het is duidelijk dat je niet het goede middel gebruikt (tot 4 kg) en het ook niet goed toedient. In dat geval is het beter om bijvoorbeeld een pipet te bebruiken voor ontworming (profender). Dat gaat altijd goed.

Succes.