Terug

Heeft onze hond HD of is er iets anders aan de hand?

Mijn labrador hond van 11 maanden oud heeft volgens de dierenarts hd met weinig atrose vorming.

Er zijn foto's gemaakt naar aanleiding van manken van lange tijd.

Volgens de dierenarts zijn er maar twee opties, heupkopresectie of een kunstheup. Zijn rechterachterpoot moet volgens de foto's uit de kom zijn en de kop voor een deel afgesleten.

Maar onze hond vertoont geen pijn, mank lopen doet hij ook haast niet. Springt in en uit de auto, hij rent van trappen af en doet alles. Laat zich gewoon vallen op die kant als hij wil gaan liggen.

Vertoont helemaal geen pijn en dat vinden wij erg raar, want een hond die zijn poot uit de kom heeft (volgens de foto's) moet toch vreselijk veel pijn hebben.

Heeft onze hond nou hd of is er iets anders aan de hand?


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Als er inderdaad sprake is van een afgesleten kop, zijn bovengenoemde opties inderdaad de enige.

Wat uitzonderlijk is in dit verhaal is de combinatie van geringe artrose vorming en een afgesleten kop. Een afgesleten kop is juist een van de uitingen van artrose. Mocht er inderdaad weinig sprake zijn van artrose, dan zou een tpo (kanteling van de kom, zodat de kop automatisch dieper in de kom komt te zitten) ook nog mogelijk zijn, maar een afgeplatte kop maakt dat juist weer minder goed mogelijk.

 

Ik zou je aanraden de foto's en de hond voor een second opinion aan een orthopeed aan te bieden, zodat je ook nog van een andere kant een beeld van je hond kunt krijgen.

 

Veel succes,

 

Ronald