Terug

Hoe kan mijn getraumatiseerde kat behandeld worden i.v.m. zijn vervilte vacht?

S. Lok

Beste meneer of mevrouw,

 

Ik pas op op een kat die getraumatiseerd is. Hij is in het verleden door mensen mishandeld en uiteindelijk achtergelaten op een meerpaal. Daar is hij vermoedelijk door vogels aangevallen, want behalve voor mensen is als hij als de dood voor vogels. Op zijn rug heeft hij (misschien na eerdere verwondingen daar) grote vervilte plekken in zijn vacht. Het lukt (ook zijn baasjes) niet om hem zelf te verzorgen, want hij laat zich absoluut niet oppakken/vasthouden: hij is doodsbang en vecht als een bezetene. Ook naar een dierenarts brengen lukt daarom dus niet. Hij is niet te vangen, laat staan in een mandje te krijgen.

Ik zou hem zo graag laten helpen, want hij is heel lief. Hij geeft (heel voorzichtig en maar bij een paar mensen) harde kopjes en knort daarbij zo hard! Heeft u suggesties?

 

Hartelijk bedankt alvast!

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Klassiek Homeopaat L. Ellinger

Wat vervelend dat de kat zo bang is, vooral ook voor hemzelf! Het beste kan je hem van zijn angst afhelpen. Door te kijken hoe hij zijn angst uit, waar de angst vandaan komt, en door te kijken naar zijn karakter en eventuele lichamelijke symptomen, kan een homeopathisch middel voorgeschreven worden. Vaak zie je dan, dat het  dier "vergeet" dat hij wat vervelends heeft meegemaakt, en dan zal hij ook veel minder angstig zijn als hij opgepakt wordt. Ook zijn angst voor vogels zal dan verminderen.

Succes!

Liesbeth Ellinger