Terug

Hoe komt mijn hond van haar schilfers?

Cynthia

Hallo, 

 

Sinds enige tijd heeft mijn hond last van schilfers op haar hoofd, rondom haar ogen en rondom en in haar oren. Hier heeft ze best veel jeuk aan. Ze krabt eraan met haar pootjes en gaat vaak met haar kop door het tapijt. Hier ben ik al een keer naar de dierenarts geweest. Die beweerde dat het een voedselallergie was, gewoon zo op het oog, niks getest. Nu heb ik dus ander voer, namelijk superior voer van carocroc. Verder rilt ze ook nog vaak. Wat kan dit zijn, toch voedselallergie?  Of iets anders. 

 

Groetjes, Cynthia 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Beste Cynthia,

 

 

Jeuk en schilfers op kop, rondom de ogen en de oren kan prima bij een allergie passen.

 

 

Het onderzoek van allergie bij de hond beginnen we altijd door eerst voedselallergie te testen. Zo'n test werkt alleen maar met een zogenaamd eliminatiedieet. Dit dieet bevat niets waar de hond op kán reageren.

Een ander, ook al is het superior, voer geeft geen uitsluiting. Het gaat erom dat er met name geen eiwitten inzitten, waarvoor mgoelijk een allergie bestaat.

Voorbeelden van dieetvoeders zijn Hill's Z/D Ultra en Royal Canin Anallergenic. Beide zijn verkrijgbaar op de webwinkel Doc&Booff.

Door te beginnen met een eliminatiedieet ben je in feite dus een allergietest aan het doen. Let wel, het duurt 6 tot 8 weken voordat je effect kunt verwachten.

 

Na dit testdieet is eventueel een allergietest mogelijk voor allergiën voor stoffen in de omgeving.

 

Vóór het allergie onderzoek moeten uiteraard huidparasieten uitgesloten zijn.

 

Succes! 

 

Drs A.J.H. Bruns

Dierenkliniek de Liemers

Zevenaar