Terug

Hoe kunnen deze klachten genezen?

Yael Guery

Mijn hond ( een jackrussel van 11 jaar) had kale plekken, waar hij doorlopend met zijn snoet aan zat omdat het zo jeukte en hij kon met een pootje niet meer lopen, wat schijnbaar geinfecteerd was. De dierenarts heeft een antibioticakuur voorgeschreven en pijnstillers. Nadat de antibioticakuur is voltooid, zijn de klachten in verergerde vorm terugkomen. Ik weet niet wat de oorzaak is, heb gehoord dat ook vlooien tot zulke ernstige kale plekken kunnen leiden. Op de kale plekken van mijn hond is  de huid bloederig, het ziet er slecht uit . Ik wil niet weer terug naar die dierenarts en nog meer betalen voor een behandeling die niet werkt. Geef mij alstublieft goede raad!


4 Antwoorden

Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

Hallo,

 

Het kan zijn dat de antibiotica langer had gemoeten, bij huid problemen kan dat soms veel langer nodig zijn. Verder kan het veel oorzaken hebben en miet er meer onderzoek gedaan worden zoals afkrabsels of evt biopten.

De vlo geeft meestal problemen aan de achterkant of rug en niet aan de kop.

Dus helaas raden we aan  toch voor verder onderzoek naar de dierenarts te gaan

Met vriendelijke groet,

Tonny(paraveterinair)


Antwoord van DierenDokters Hilversum

Allereerst zou een uitgebreidere anamnese, oftewel geschiedenis, van het probleem uitgevraagd moeten worden: hoe lang heeft ie het, waar op het lichaam is het begonnen, hoe zien de pelkken er precies uit, verliest het hondje de haren op die plek, is het rood en pijnlijk, hoe erg is de jeuk, is het seizoensgebonden en wordt er aan goede ontvlooiing en ontworming gedaan. Huidproblemen zijn vaak eenvoudig (vlooien bijv) maar soms moet er meer gedaan worden dan slechts een antibiotica kuur. Afkrabsels en haren microscopisch bekijken of misschien zelfs huidbiopten. Misschien speelt er wel een auto immuun ziekte of een overgevoeligheidsziekte tegen bijv pollen of gras of huismijt. Dat kan allemaal onderzocht worden maar wilt u het volledig uitgezocht hebben dan moet u ook rekening houden met de prijs die daar mee gepaard gaat. En vaak valt die me als u uw hondje weer jeuk- en klachtenvrij ziet!

Veel succes!

Erik Heylen, dierenarts

 


Antwoord van Yael Guery

De kale plekken zijn op zijn rug en  bij zijn achterpoot. als de voorgeschreven therapie niet de klacht genezen en je heb 100 euro betaald voor die behandeling, zal de arts dan misschien iets anders proberen, zonder opnieuw kosten te berekenen? Wat is in dit geval gebruikelijk?


Antwoord van DierenDokters Hilversum

Beste Yael,  geen enkele dierenarts werktop het 'no cure no pay'principe. Je betaalt voor de tijd, de kennis en de kunde en behandeling en niet voor de genezing. Vervolgtherapien en behandelingen zullen dus betaald moeten worden.

mvg

Erik heylen, dierenarts