Terug

Hoe lang een kat zonder eten?

Jolanda

Hallo,

 

Onze poes wordt 1 maart 10 jaar. Nu is ze te dik. Maar ze weigert sommige voer ook te eten.  Ze kan de ene week het ene voer heel goed opeten en dan de andere week loopt ze ervoor weg. Nu is eigenlijk mijn vraag hoe lang kan ik die brokken laten staan zodat ze gaat eten (eigenlijk geen keus heeft?). En hoe lang kan een kat zonder eten?


1 Antwoord

Antwoord van Dierenarts Deventer

Een kat kan niet langer dan 3 dagen zonder eten het is dus heel belangrijk dat uw kat blijft eten. Ook al is de kat te dik dan is het wel belanrijk dat ze afvalt maar op een verantwoorde manier. Sommige katten zijn heel kieskeurig of houden van afwisseling in hun voeding. 

Mijn advies: geef uw kat of gezette tijden ( bijvoorbeel 3 of 4 x daags) te eten en haal dan de bak weg en laat het niet staan. Dan kunt u beter zien wat de kat eet. Weeg het voer af naar wat de kat zou moeten wegen. Staat de kat al op dieet? 

Probeer dan eens dieet voeidng van uw dierenarts, wij hebben in de praktijk een gewichts controle programma, we helpen u dan met het begeleiden van het afvallen van uw huisdier. 

 

Veel succes