Terug

Hoe om te gaan met nachtelijk blaffen van een oudere hond?

P. Heesakkers

Beste Dame, Heer,

 

Mijn hond een Briard van 14 jaar heeft laatst een tia gehad, is hiervan redelijk hersteld. Ze ziet bijna niets meer en hoort ook niet veel. Nu is het geval dat ze `s nachts gaat blaffen. Ze ligt in de hal beneden, loopt contant op en neer, hijgt en wil naar de huiskamer. Ze plast en poept ook regelmatig binnen `s nachts. Overdag gaat het redelijk, loopt wel de hele dag achter mij aan. Ik heb het idee dat ze niet meer weet of het dag of nacht is en niet graag alleen wil zijn. De hond meenemen naar boven is geen optie en in de huiskamer ook niet (daar ligt een houten vloer en in de hal liggen plavuizen, deze zijn goed schoon te houden).

Zijn er tips of adviezen die u kunt geven hoe hiermee om te gaan? Het is zeer uitputtend voor de hond als dit nog lang duurt en voor het gezin ook.

 

Bij voorbaat dank,

 

 

 

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek De 5 Olifanten

Beste heer/mevrouw Heesakkers,

 

De klachten die u beschrijft, kunnen passen bij dementie. Een van de kenmerken daarvan is het omdraaien van het dag- en nachtritme. Ter behandeling van dementie bij hond en kat zijn verschillende voedingssupplementen via de dierenarts verkrijgbaar. Maar ons advies zou zijn eerst door de dierenarts lichamelijke problemen uit te laten sluiten middels lichamelijk onderzoek en een bloedonderzoek.

 

Hopend u hiermee van dienst te zijn geweest,

Dierenkliniek 'De 5 Olifanten'