Terug

Hoe verander ik bepaald gedrag van onze poes?

Giny Zintel

Wij hebben een poes van bijna 2 jaar oud. Een heel lief diertje, maar onze buren zijn er niet zo gecharmeerd van helaas en ook begrijpelijk. De poes gaat bij hen in de tuinstoelen liggen en loopt zelfs door de achterdeur naar binnen bij hen. Wat kunnen wij hier aan doen? We hebben een apparaat gekocht dat een heel hoog geluid afgeeft, hetgeen katten, honden en steenmarters zou moeten verjagen, maar ook dit helpt niet. Heeft u een oplossing voor dit probleem/gedrag van onze poes? Anders moet ze weg, maar wij hebben drie jonge dochters die dan intens verdrietig zullen zijn.


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek Enschede

Goedemiddag,

 

Uit het verhaal begrijp ik dat jullie graag de kat wel buiten willen laten.
Een oplossing kan zijn om aan een lijntje in u eigen tuin te laten of een katttenren te plaatsen waar ze dan vrij in kan lopen.
Een andere optie kan zijn dat u contact op neemt met een gedragstherapeut voor tips/trucs om te zorgen dat de kat binnen huis blijft en toch ook energie lekker kwijt kan.

 Met vriendelijke groet,

Sanne assistente Dierenkliniek Enschede. 


Antwoord van Catchy - Praktijk voor kattengedrag

Hallo mevrouw Zintel,

Dat is inderdaad een lastig probleem waar u mee te maken heeft. De apparaatjes met het hoge geluid werken helaas vaak niet of niet afdoende.

Ik sluit me aan bij de reactie van Enschede Dierenkliniek; er zijn een aantal dingen die u kunt doen. Of een buitenruimte creëren, of een goede afscheiding van uw tuin maken of de kat op een goede  manier binnenshuis houden. Dit laatste vereist een aantal aanpassingen in huis zoals veel speelgoed, aandacht en uitkijk plekjes zodat de kat zich niet gaat vervelen.

Ik ben zelf gedragstherapeut voor katten en werk vanuit mijn praktijk Catchy vaker met dit soort problemen.

U kunt altijd vrijblijvend met mij contact opnemen om te kijken wat ik voor u kan betekenen.

Vriendelijke groeten,
Diana Kraa
Catchy - Praktijk voor kattengedrag