Terug

Hond altijd voedsel beschikbaar?

Claudia

Sins een maand hebben wij een golden retriever pup zij is nu 13 weken. Wij hebben ook nog twee andere kleine hondjes van 14 jaar. bij de oudere honden hebben wij altijd voer beschikbaar gehad en ze eten daarvan over de gehele dag kleine beetjes, zelfregulerend. Met het zindelijk maken van de pup geven wij haar 3 maaltijden per dag. onze pup is nu zindelijk maar ontwikkeld voedselnijd, iets wat wij met de andere honden nooit gehad hebben. mijn vraag is of wij nu met onze golden er ook naar toe kunnen werken om zelfregulerend te eten of is dit slecht voor de maag ivm maagtorsie. Graag uw visie

Groetjes Troste bazin van Happy


1 Antwoord

Antwoord van D.A.P. Mouwen

Beste Claudia,

 

Ik begrijp je probleem, maar.......behalve het risico van maagtorsie op oudere leeftijd is er bij een pup van het formaat Golden Retriever nog een andere reden om Happy niet zelf de hoeveelheid voer te laten bepalen. 

 

Pups moeten heel voorzichtig opgroeien en vooral niet te snel groeien. Dat betekent dat ze over het algemeen minder voer mogen dat wat ze zelf kiezen. Als je ze zelf laat kiezen, zullen ze altijd te veel eten en daardoor te snel groeien, met een behoorlijk grote kans op groeistoornissen.

 

Daarom is het belangrijk de hoeveelheid voer te reguleren en dan ook te kiezen voor een voer voor pups van grote rassen. 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Ronald Mouwen

Dierenkliniek de schakel

www.dierenkliniekdeschakel.nl