Terug

Hond hypoalergeen?

Desiree

Geachte Heer/Mevrouw,

 

Mijn Labrador Retriever van 10 maanden heeft sinds januari een kaal plekje op het midden van zijn snuit. Hij krijgt nu ook (denk ik) een plekje boven zijn wenkbrauw. Ik ben naar de dierenarts geweest met hem en er is getest op evt. parasieten deze waren niet aanwezig. Ik heb nu een hypoallergeen dieet voer mee gekregen voor 6 weken. Hij heeft verder geen klachten t.a.v. hypoalergene klachten. Hij heeft alleen een iets schilferige huid, eigelijk vanaf pup al. Geen jeuk klachten ect..

 

Kan het zijn dan hij niet tegen honden koekjes kan met name de gekleurde? Of kauwbotten?

 

Alvast Bedankt.

 

Met vriendelijke groet,

 

Desiree de Jong


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het kan ook schimmel kan zijn, ik zou een kweek inzetten.

Als hij geen jeuk heeft lijkt voedselallergie iets minder waarschijnlijk, maar het is zeker goed om een 6 weken eliminatiedieet in te zetten, dan weet je het zeker. Zeker aangezien labradors (vooral de bruine) vaak last hebben van allergieen.

Als hij een schilferige vacht (komt door een droge huid) heeft lijkt mij zijn huidige voeding niet voldoende en zou ik ander voer gaan geven.

Bijv Eukanuba, Hills etc. 

 

Met vriendelijke groet,

Marieke Koehorst

Thuisdierendokter 


Antwoord van Dierenkliniek De Wetering

Beste Desiree,

Kale plekjes bij honden kunnen tekenen van verschillende aandoeningen zijn. Bij een jonge hond denk je al snel aan parasieten of schimmel, maar ook een voedsel allergie kan kale plekken geven.Vaak ben je allergisch voor bepaalde eiwitten (vlees van een of meerdere diersoorten), maar ook voor andere voedingsstoffen kun je als hond allergisch zijn. Dus als het stofje waar hij allergisch voor is in een koekje zit, is hij automatisch allergisch voor het hele koekje. Of dit een kleurstof is, of bijvoorbeeld rundvlees, is vaak niet duidelijk.

Belangrijk is om je strikt aan het hypoallergeen dieet te houden en 6 weken niks anders (zelfs niet het kleinste korstje brood!) te geven, Als het niet helpt, zal je dierenarts nog meer onderzoek doen om achter de oorzaak te komen.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd van der Wardt


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Desiree,

Ik behandel dieren met Reiki en energetische energie,je kan eens proberen of de klacht overgaat met Reiki handoplegging,je kan mij bellen voor een afspraak op tel nummer 06-20412386 mijn praktijk is in

capelle aan den ijssel