Terug

Hondenvoer?

diny amo-areneman

Graag zou ik willen weten of ik onze ruwharige teckel en pup nu het beste versvoer of brokken kan geven.

De oudere teckel is inmiddels 9 jaar en destijds werd mij door de dierenarts en de fokker droogvoer namelijk Hills aangeraden ook met betrekking tot het gebit. Dat is altijd uitstekend gegaan! Van dezelfde fokker hebben wij nu een pup van 9 weken en nu wordt mij vervoer aangeraden? Wat is nu het beste voor de honden?

Bij voobaat dank,


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

Persoonlijk leun ik erg naar DROOGVOER. Droogvoer is goed te meten, is echt volledig en geweldig voor de tanden.

Rauw vlees heeft ook wel voordelen, maar ook een aantal vervelende nadelen.

Zo is er maar weinig rauw vlees dat echt volledig is (zelfs bij voeding waar dit wordt aangegeven is dit niet altijd het geval!).

Er bestaat geen enkel wetenschappelijk onderzoek waarbij bewezen is dat vers vlees maag-darm en gebitsproblemen zou verhelpen. Dit geldt wel voor verschillende droogvoedingen, waarbij de voeding bij deze gezondheidsproblemen goed kan worden aangepast. 

Een ander groot probleem van vers vlees is dat er wel degelijk serieuze risico's verbonden zijn voor mens en dier en de volksgezondheid. Dit heeft alles te maken met parasieten en bacterien. Zo is het WEL bewezen dat honden die gevoerd worden met rauw vlees, o.a. de voor mensen gevaarlijke salmonella bacterie in de ontlasting heeft zitten. U kunt zich voorstellen dat dit flinke gevolgen kan hebben voor de mens.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet,

Liesbeth Hamers