Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Terug

Is bloedarmoede voor honden te behandelen?

Marsella

13-05-2019 | 18:27

Hallo, ik heb een shih tzu x boomer hij is 9 jaar oud. Vorige week zondag rond 23.00 uur spuugde hij ineens een hele grote bruine plas (net koffie). De volgende ochtend wilde hij niet naar buiten. Toen wij hem opgetild naar buiten brachten en hem neerlegden viel hij om. Hij kon helemaal niet meer bewegen. 

Wij zijn toen direct naar de dierenarts gegaan. De dierenarts vertelde dat hij waarschijnlijk een inwendige bloeding had (hij had witte slijmvliezen, was helemaal verlamd, kon moeilijk adem halen, zijn temperatuur was 36 en zijn ontlasting was zwart). Hij zei dat het het beste was om hem te laten inslapen want anders zou hij sowieso de nacht niet overleven. 
 
Wij zijn toen naar een andere dierenarts gegaan. Ook hij vertelde ons hetzelde. Wij konden bij hem toen wel een echo laten maken om te kijken of hij een gezwel had. Uit de echo kwam geen resultaat. Ze konden niks vinden.

Wij zijn toen naar huis gegaan en hebben de hele nacht bij lulu gezeten om hem in de gaten te houden. De volgende ochtend leefde hij nog en heb ik de dierenarts gebeld voor advies. Zij vertelde mij dat ze hem een bloedtransfusie konden geven.

Dit hebben zij dan ook gedaan. Hij heeft 300 ml bloed gekregen en een infuus. Hij is een nachtje daar gebleven. De volgende dag ging het nog steeds niet zo goed met hem. Zijn rode bloedcellen waren gezakt van 30 in de ochtend naar 26 in de middag en na 4 uurtjes naar 20. De bloeduitslag was binnen en hieruit bleek dat hij de lichaampjes van dohle heeft. Voor de rest konden ze niks vinden.

De dierenarts zei dat hij waarschijnlijk toch een gezwel heeft. Hij mocht die dag mee naar huis omdat de dierenarts zei dat zijn overlevingskans 5 tot 10 procent was. Thuis kon hij een beetje lopen maar wilde hij helemaal niks eten ( al 4 dagen niks gegeten). De volgende dag ging het iets beter en kon hij meer en beter lopen. Wij zijn toen weer de dierenarts geweest voor controle zijn bloed was toen weer 28. De volgende dag weer gezakt naar 25 en binnen 2 dagen weer naar 30. 

Dit houdt in dat hij nog steeds bloed verliest :(, maar ze weten nog steeds niet wat er precies aan de hand is. Hij heeft na de bloedtransfusie 6 dagen antibiotica pillen gekregen en 2 keer daags prednisol. 

Nu de 6de dag na de bloedtransfusie lijkt het weer slechter te gaan. Hij wil bijna niet meer lopen en ademt soms moeilijk. 

Weet iemand wat mijn hond heeft? En zo ja of dit te behandelen is? 

(Sorry voor het super lange verhaal en alvast bedankt voor alle antwoorden).


  

Deze vraag heeft nog geen antwoord