Terug

Is dit een juiste menu?

Marinela

Hallo, ik ben Marinela, sinds 2 weken heb ik een 6 maanden oude Ragdoll kat. I heb problemen om haar het juiste menu te geven. Waar ze voorheen woonde was ze gewend elke dag 1-dagskuikens te eten en Purina Sensitive. Ik probeerde het met nat voedsel van Whiskas of Sheba, maar ze likt eraan en eet er maar een beetje van. Ze eet nu  slechts 40 gr Purina Sensitive per dag en 1-dagskuikens.  Is dit wel gezond?  Wat adviseert U mij? 

Ze niest ook veel, soms 1 keer per dag 4 tot 5 keer achter elkaar, soms 3 keer per dag maar de dierenarts zegt dat ze niet ziek is.  Kan het allergie zijn?

Bedankt!

M.D


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Marinela,

Katten hebben byzonder weinig calorieen nodig. Het aantal gram voer wat je geeft, hangt af van het aantal calorieen wat in het voer zit. Het maakt tenslotte nogal een verschil of je 100gr mars eet, of 100gr appel.

Op de zak van Purina staat op de achterkant hoeveel gram een kat van een bepaald gewicht per dag mag hebben. Dit is een goede richtlijn. 40gr zou zo maar eens voldoende kunnen zijn voor de hele dag. Eendagskuikens raad ik niet aan. Het is geen evenwichtig voer en vers vlees kan parasieten en bacterieen bevatten waar je als eigenaar last van kunt krijgen.

Niezen bij jonge katten kan meerdere oorzaken hebben: een (oude) niesziekte, vreemd voorwerp in de neus, schimmelinfecties in de neus, irriterende stoffen in huis. Allergieen zijn meestal geen oorzaak voor niezen.

Zijn je katten gevaccineerd? L-lysine kan helpen de weerstand van je kat tegen virussen optimaal te houden. Vraag ernaar bij je dierenarts. Bij aanhouden van de klachten moeten we soms kweken of met een camera in de neus kijken.