Terug

Is een aangeboren heel iets naar binnenstaand paardenvoetje ernstig?

Gibster

Ik wil een paardje kopen om lekker recreatief mee te rijden, ze is nog jong en een beetje groen nog maar ze haar achterbeen staat heel ietsjes naar binnen gedraaid, ze heeft hier verder geen last van en loopt niet kreupel/ heeft niet kreupel gelopen. Als ik haar rontgonlogisch laat keuren wordt ze afgekeurd maar heeft iemand een idee of dit later voor problemen gaat zorgen als ik gewoon recreatief wil rijden?

 


1 Antwoord

Antwoord van DAP Het Mergelland

Beste,

 

als dit paard nog jong is en het enkel over een afwijking aan het distale been gaat, kun je proberen om dit goed te krijgen met correctief hoefbeslag.

Is het paard toch al wat ouder en loopt het hier al een tijdje mee rond of is het probleem eerder een standprobleem van het hele been dan blijft dit paard altijd een verhoogd risico houden op kreupelheden in zijn latere leven.

Deze paarden worden niet geschikt bevonden voor de sport, maar zouden eventueel wel voor recreatieve doeleinden gebruikt kunnen worden. Het gaat allemaal om de belasting van het been, hoe meer het been wordt belast, hoe groter de kans dat het paard kreupel gaat lopen.