Terug

Is er een hersteloperatie mogelijk?

Jenny van Breugel

Na de casteratie van mijn bordeaux dog ( anderhalf jaar geleden) is hij urine gaan verliezen, ik heb nu alle verschillende medicijnen geprobeerd en de pillen helpen niet, de hond zelf kan er niks aan doen, eerst zei mijn dierenarts dat het niet door de castratie kwam. Uiteindelijk heeft hij toegegeven dat er waarschijnlijk een spiertje geraakt is, zodra de hond opstaat loopt er urine weg, van plasjes tot druppels, we laten hem nu 6 keer per dag uit, vind de hond wel fijn, maar helpt niet! De medicijnen die hij heeft gehad zijn eigenlijk allemaal voor teven, bij mensen kunnen ze een bandje bij de urinebuis plaatsen, een soort elastiekje die de spier aantrekt, (tvt operatie). Ik vroeg me af of er een soort opratie voor reuen bestaat.

 

Groetjes Jenny


2 Antwoorden

Antwoord van Dierenkliniek DierenDokters Rotterdam Noord

Beste Jenny,

 

Er zijn wel chirurgische technieken mogelijk bij incontinente honden. Dit is wel een echt specialistische ingreep. Ik zou aanraden om een verwijzingen naar een specialist urologie te vragen (UKG Utrecht). 


Antwoord van Dierenziekenhuis Haarlem

Beste Jenny,

 

Wij hebben bij ons een specialist chirurg (http://www.dierenziekenhuizen.nl/functie/chirurg/) in onze vestigingen werken (Amsterdam, Haarlem en Utrecht) die ervaring heeft met dit soort patienten. Wel is het verstandig eerst op consult te komen om te beoordelen of er geen andere oorzaken zijn voor incontinentie en wat voor medicatie er tot heden gegeven is.

 

Veel succes!

 

Ischa Swartz

Caressa Dierenziekenhuizen

www.dierenziekenhuizen.nl