Terug

Is onze kater jaloers op onze andere katten, de hond en onze kinderen?

sarah

Hallo,

 

Ik heb een kater van 6 jaar. Die poes heb ik al sinds hij 5 weken oud is en ik was toen nog alleen, hij is altijd aanhankelijk geweest en vroeg veel aandacht van mij. Nu enkele jaren later heb ik een man , drie kinderen en daarbij lopen er ook nog 2 poezen en een hond bij. Ook al krijgt hij de nodige aandacht, niet zo veel meer als vroeger gaat ook niet. Hij pist tegen men kasten en op kleren en al wat hem tegen komt, plundert men ijskast , als ik durf in de weg lopen bijt hij in men voet.

 

Kortom wij worden er hier lastig van , zeker als hij overal gaat pissen is niet hygenisch voor onze kleine kinderen. Hij krijgt alle dagen en eten en heeft een kattebak mag buiten lopen wanneer hij wil ook dit heeft allemaal geen nut. Wij denken dat het een vorm is van jaloezie maar wat kunnen we er aan doen? Of hoe kunnen we dit verbeteren? Wij hebben al alles geprobeerd, zelfs aan gedacht om hem weg te doen om de veiligheid van de kinderen? Weten jullie raad? o ja hij is gecastreed dus daar ligt het niet aan.


2 Antwoorden

Antwoord van Dierengezondheidscentrum Römer

Dit is echt een gedrags probleem, dus het handigst is om contact op te nemen met Tinley, hier werken allemaal gedragdeskundigen.

Wij hebben goede ervaringen met Nienke Bijvoet of Eline Teygler.

U kunt contact onemen via de site-www.tinley.nl of bellen 0900-2020653

met vriendelijke groet,

Tonny, paraveterinair 


Antwoord van sarah

Bedankt voor de informatie, spijtig Hilversum is iets te ver  van ons aangezien we in Belgie wonen. Wij gaan hier een dierenarts zoeken die ons daarmee kan helpen. Maar nu weten we toch al dat een gedragsprobleem is

MVG

sarah