Terug

Jong katje 10 á 12 weken aan komen lopen, wat doe je met de inentingen??

Dirk

Zo'n jong katje wel honger maar niet mager kan een huis adres hebben, in de supermarkt een notitie opgehangen maar voor hetzelfde geld is de kat uit een auto gezet, dan is ze waarschijnlijk ook niet gechipt. Mijn hond heeft eindelijk company en als er niemand komt hou ik hem al heeft hij een halve staart ze of hij heeft karakter en kan mijn stabij (zeer wild) van een jaar aan en is daarbij niet aggressief.

 

Mijn vraag is: Als dit katje al inentingen gehad heeft kan het dan kwaad als hij die inentingen wederom krijgt denk eigenlijk niet. Vlooien en ontwormen kan dit ook en als dit kort geleden is kan dat dan kwaad? Wat moet ik verder doen ik sta nog een beetje op het punt brengen naar een asiel of houden ook i.v.m. de kosten.

 

Dirk Blanken

 

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenziekenhuis Groningen

Beste Dirk,

 

Het is in ieder geval verstandig om het diertje bij een dierenarts te laten controleren.

 

Hij/ Zij kan in de eerste plaats controleren of het dier al ene chip heeft en dus mogelijk ook al een eigenaar.

Daarnaast kan een goede inschatting gemaakt worden van de leeftijd en kan het dier gecontroeerd worden op parasieten als vlooien, oormijt etc. Dit is goed voor het dier maar ook voor evt. je eigen huisdier.

Ook kan de algehele gezondheid worden nagegaan zodat je later niet voor onnodige verassingen komen te staan.

Op basis van alle bevindingen kan je in overleg met hem/ haar ook over de inentingen praten. Ook misschien handig om eens te praten over te verwachte en eventuele onverwachte kosten en opties als verzekering als je het diertje wil houden

M.b.t. de inentingen is het waarschijnlijk wel verstandig om dit te doen maar dit is natuurlijk ook afh. van de bevindingen bij de dierenarts.

 

Mocht het diertje bij je blijven dan wens ik jullie heel veel plezier samen.

 

Hartelijke groet

 

Margreet van de Beek

Dierenarts

Dierenziekenhuis Groningen