Terug

Kaal likken buik?

Francien

Mijn kat,(14 a 15 jr) likt de laatste tijd nogal vaak aan zijn buik, hierdoor heeft hij zijn buik al voor een deel kaal gelikt, tot donkerrode plekken aan toe. Nu begint hij ook aan zijn rechter dijbeen (achterkant). Vlooien heeft hij bijna niet, ik behandel hem regelmatig met pipetje (in zijn nek) tegen vlooien. ( normaal gesproken gebruik ik Frontlin of  Bolfo Gold). Wat zou de oorzaak kunnen zijn en wat kan ik eraan doen? Ik heb Vaseline geprobeert, maar dat likt hij er meteen vanaf, vandaag (12-01-2014) heb ik zinkzalf geprobeert, dat laat hij tot nu toe zitten.

Met vriendelijke groet,

Francien


3 Antwoorden

Antwoord van Dierenziekenhuis Dongen

Goedemorgen Francien,

Jouw kat heeft waarschijnlijk een allergie. Als je een goede vlooienpreventie toepast (vlooienallergie is veruit de meest voorkomende allergie bij katten!) zou ik de kat toch eens aan dierenarts aanbieden die zich op dermatologie heeft gespecialiseerd.

met vriendelijke groet, Giel Vettorato, dierenarts Dierenziekenhuis Dongen (0162-376470) 


Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

in reactie op bovenstaande: Let goed op als je naar een gespecialiseerde dierenarts voor dermatologie wilt gaan. Er zijn er maar een paar. In specialistenkliniek Oisterwijk is bijvoorbeeld een hele goede echte specialist.

Voorts zien we vaak toch vlooienallergieen bij katten die "bijna" geen vlooien hebben. Je hebt er maar 1 nodig voor een allergische reactie. Probeer sowieso eens een beter vlooienmiddel (comfortis ofzo) en bezoek in dierenarts. De plekkendie je beschrijft zijn immers heel uitgebreid.

 succes

 

 

 


Antwoord van Francien

Bedankt, beiden, voor de snelle reactie. Ik heb inm8ddels een afspraak bij een dierenarts gemaakt voor vanavond.