Terug

Kale plek in nek kat?

S. Le BLanc

Geachte heer of mevrouw,

 

Een van mijn katten heeft sinds een ruime week een kale plek in zijn nek. Het ziet er een beetje geirriteerd uit maar niet schilverig of naar. Mijn andere twee katten hebben geen rare plekken. De kat is levendig en eet goed. Wel is de kat met de plek in zijn nek bekend met maag darm problemen. Sinds kort krijgt hij wel andere brokjes dan normaal. Ook hebben ze een keer flink gevochten.

 

Mocht u vermoeden dat het aan zijn voer ligt welk voer raad u mij dan aan? Ik hou de plek heel goed in gaten.

 

Alvast heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet

Sabine Le Blanc 

 


1 Antwoord

Antwoord van D.A.P. Mouwen

Beste mevrouw Le Blanc,

 

Het is heel moeilijk om via dit mailtje een goed beeld te krijgen over de mogelijke oorzaak voor de geirriteerde kale plek in zijn nek. Ik zit te denken aan jeuk door allergie (vlooien, voedsel of iets anders), maar het kan ook een oorontsteking zijn. Dit zijn de eerste dingen die bij me opkomen, maar het kan ook een schimmelinfectie zijn. 

 

Het lijkt me verstandig kritisch te kijken naar uw vlooienbestrijding (type middel, hoe vaak dient u het toe: elk middel moet minimaal eens/maand toegepast worden bij alle huisdieren met uitzondering van programm injectie!!!). Verder zou ik graag in de oren van uw kat willen kijken ivm een mogelijke oorontsteking. 

 

Uw suggestie dat het voer een rol kan spelen, zou heel goed kunnen, maar dan wil ik wel zeker weten dat de andere mogelijke oorzaken niet aanwezig zijn. 

 

Kortom, het lijkt me verstandig uw kat mee te nemen naar uw dierenarts en  eens goed te laten kijken 

 

Met vriendelijke groet, 

 

Ronald Mouwen