Terug

Kan de jeuk een reactie zijn op de kerstboom?

thijs marlies

Beste,

Wij hebben een duitse staande langhaar van 3,5j oud. Als pup had hij last van jeuk en uitslag. Wij zijn toen bij een dermatoloog geweest en die zei dat het met de puberteit te maken had en na enkele maanden was het weg. Vorige week merkte ik dat hij terug begon te krabben, donderdagavond zag ik dat hij weer uitslag had en fel. Zou het misschien kunnen dat hij een reactie geeft op de kerstboom?

Groetjes Marlies


1 Antwoord

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Blommaart

Jeuk kan van veel verschillende dingen komen: vlooien, huidontstekingen, mijten, of allerlei soorten allergieen. Allergieen worden opgebouwd en datzonder thear betekent dat de eerste keer geen reactie komt, pas bij een volgend contact komt een allergische reactie op gang. Als je wilt weten wat de oorzaak is dan kun je het beste de andere oorzaken laten uitsluiten: zoals mijten, vlooien ed. Als dat allemaal neg blijkt is allergie een mogelijkheid. Waarvoor de allergie is is dan een volgende stap: vlooien, voedsel, contact met dingen, of voor dingen in de lucht.

Als de reactie meevalt, kan het soms de moeite waard zijn om het even aan te kijken of de veranderingen in huis terug te draaien en kijken of dit effect heeft. Een echte allergie geeft gemiddeld 5 weken reactie  zonder therapie interventie.

 

Gr Nina van Broekhoven (dierenarts)