sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Terug

Kan een evenwichtsstoornis na herseninfarct herstellen?

Chris

Beste,

Mijn hondje (maltezer) is 10,5 jaar. Nadat ze een keer in de bench moest, heeft ze waarschijnlijk een herseninfarct gehad. Alle spieren zijn nu verkrampt, ze heeft last van ontlasting ze laat urine lopen, ze kotst en loopt rondjes te draaien om d´r as (over d´r rug). Waarna ze met spoed opgenomen is bij een dierenziekenhuis. (andere aandoeningen zijn "zga" uitgesloten door röntgenfoto´s). ´s nachts toen het gebeurde leken haar ogen nergens meer op te reageren. Maar dat is gelukkig terug gekomen. Wel bleef ze de hele tijd haar hoofdje een kant op houden.

Na enkele dagen mocht ze mee naar huis. Ze was zeer inactief. Als ze al opstond met heel veel moeite was dat om te eten, plassen of er was bezoek. Ze had veel moeite om recht te blijven staan. Ze ligt in principe maar op een kant. Ook als ik een snoepje wil geven, hapt ze er naast.
Ze heeft ´t overleefd, maar zou nu dus door wat te revalideren langzaam beter moeten worden. (Dat hoop ik iig)

Dus na de nodige rust (±/- 23,5uur per dag), leek het na een kleine week het moment gekomen om te revalideren.(in overleg met de arts). Zelf d´r eten laten pakken enz. (niets forceren). En als het niet ging. Hielp ik mee. Maar sindsdien lijkt het te verslechteren. Ze gaat nu heel vaak om dr as (over d´r rug) soms wel ca.4 keer per uur.(alle spieren lijken aan te spannen als dit gebeurd) En dit gaat dag en nacht door. Is nog steeds zeer inactief. Ze liet vanmorgen zelf haar eten staan (voor de eerste keer). Dus er lijkt iets behoorlijk mis te zijn met haar evenwicht na het herseninfarct.

Mijn vraag is nu, hoe nu verder? Kan het evenwicht zich nog herstellen na een infarct?
(ze hoeft geen 100% meer te worden hoor, maar nu kan ze in principe bijna niets)
Zodat m´n hondje nog wat kwaliteit van leven kan krijgen?
Zo ja, wat voor tijd moet je daar aan geven voor een mogelijk herstel.
Wat zou ik er evt. aan kunnen (laten) doen om haar evenwichtsproblemen te verminderen of er mee om te laten gaan?

 


  

Deze vraag heeft nog geen antwoord