Terug

Kan een hond kreupel worden door stress?

Henk

Kan een hond kreupel worden door stress? Dit omdat bij Laekense Herders zelden Hd voor komt en dat mijn hond twee weken voor dat ze kreupel werd voor het laatst had gespeeld met een andere hond dus denk ik zelf niet aan een verrekking. Mijn hond is pas 3,5 jaar. Zij loopt mank aan de linker achterpoot. De hond is heel gevoelig voor stress!


5 Antwoorden

Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

Dat zou heel uitzonderlijk zijn.

Honden tonen pijn minder snel dan mensen. Dus als ze mank lopen dan is er doorgaans echt iets aan de hand wat pijn doet.

 Maar goed... je kunt zonder onderzoek nooit iets uitsluiten. Ik ken een hond die altijd mank loopt als het regent dus zeg nooit nooit.

Bij twijfel echt even naar de dierenarts.

 

 

 

 


Antwoord van Henk

Goedemiddag,

 

Ja ik heb al een consult bij  een dierenarts gehad,alles werd  mij niet zo duidelijk de gedachte van haar was of HD wat zij ook niet waarschijnlijk acht, of een verrekking van de spieren (overbelasting) ,maar ik hoorde van iemand anders dat het ook kan komen door een tekenbeet (ziekte van Lyme)  ,en de dierenarts had het ook nog over Arthrose,daar ik al die kosten niet kan betalen wacht ik maar af, de kosten van 2 rontgenfoto's zijn al tussen de 150 en 180 euro helaas kan ik dat niet bekostigen en dit zonder zielig te doen, mijn hond heeft nu carporal voorgeschreven gekregen 100 mg en dat zijn 10 tab,

Ze heeft nu naar enkele dagen wat minder pijn,ben op het net gaan zoeken naar alternatieven maar weet niet of ik er goed aan doe ,bijvoorbeeld 4 cyte ,maar ik besef dat dit slechts een suppplement is!

Al met al verkeer ik in een situatie die ik mijn Herder niet gun maar ondanks alles blijf ik knokken voor haar welzijn! 


Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

van voedingssupplementen en homeopathie wordt je hond niet beter en het kost wel geld !

Het baat dus niet en schaadt de portemonnee.

 Je kunt je geld beter opsparen.

Veel problemen gaan met de tijd over als ze met weke delen (spieren, pezen) te maken hebben. Wel rust rust en nog eens rust houden.

Carporal is prima tegen de pijn en het werkt onstekingsremmend.

Botproblemen kun je met foto's in kaart brengen. Als je weinig geld hebt kun je dus beter eerst kijken wat rust oplevert om daarna eventueel op te schalen. Je kunt dan veel goedkoper uit dan 180 euro dus bel maar eens wat rond.

 


Antwoord van Henk

Dank u wel voor uw berichtje,

Ik ben u zeer dankbaar voor uw advies want eerlijkheidshalve was ik bijna over gegaan tot het kopen van zo'n supplement want volgens menig fabrikant hadden hun de oplossing :-)

Ik was u vergeten te vertellen dat mijn dierenarts ook vertelde dat de onder rug van mijn hond niet zo in orde was dit werd verder niet toegelicht,maar ik vraag me wel nog af of het niet het gevolg van een tekenbeet kan zijn hier had mijn dierenarts het niet over maar een fokker vertelde me dit om dat de symptonen er zo op leken volgens hun,

Mijn herder is in iedergeval niet verslechterd,ze eet en drink nog goed ,heeft goede ontlasting,wil graag spelen maar ik negeer dat,en als het toch een verrekking zou zijn van de spieren kan mijn 3 en half jaar oude herder later weer als vanouds spelen of blijft dit bij haar een zwakke plek,hoe denkt u hierover?

Uiteraard geef ik haar nu veel rust ,hou haar aan gelijnt en mijn excuses dat ik u zoveel vraag maar wat zou u aan raden bij een angstige hond zoals de mijne als er vuurwerk wordt afgestoken?

Toen mijn hond kreupel werd was ik net enkele dagen bezig met een tinley vuurwerk cd, vandaar ook de vraag van kan de hond kreupel worden door stress!

 

Ik heb dat al enkele keren mee gemaakt en mijn herder is echt super angstig,ze schrikt al als ik de gordijnen op zij schuif (als voorbeeld) ,

Ik dank u vriendelijk voor uw reactie's en het moet mij van het hart dat men trots kan zijn op DierenartsenPraktijk Overschie helaas woon ik niet in uw regio,en jammer genoeg is mijn huidige dierenarts meer gericht op het geven van behandelingen dan op oprecht advies!

 

 

 

 

 


Antwoord van Dierenartsenpraktijk Overschie

Fokkers zijn fokkers en geen dierenartsen. Zoals gezegd; alle afwijkingen aan het benige systeem kun je met een foto in beeld proberen te brengen anders ga je speculeren. En er zijn altijd meer oorzaken te bedenken voor een probleem (bv Lyme) en je doorgaans redelijkerwijs zou kunnen verwachten.

Hou je in met geld weggooien aan loze beloften en kwakzalverij. Zet wat je kunt opzij. Als het niet vanzelf overgaat met rust en NSAID's (carporal) dan kun je verder gaan kijken. 

Mijn advies zou dan zijn om in 1 keer goed onderzoek te doen. 1 keer naar een specialistisch orthopeed (dus geen dierenarts met orthopedische hobby maar iemand uit het register van specialisten) is misschien duur maar geeft meestal in 1 keer een diagnose. Anders blijf je shoppen en ben je uiteindelijk vaak veeeeeel duurder uit.

 Met een diagnose is het pas mogelijk om verstandig van mening te wisselen over de therapie.

 Ik hoop voor jou dat het vanzelf met de tijd overgaat. Die kans is best aanwezig als ik je verhaal lees.

Vuurwerkstress hoort bij het leven. Vroeger kroop de hond een paar dagen weg en tegenwoordig vinden we dat niet meer acceptabel. Er is veel onzin te koop maar zo'n CD kan goed helpen in de gewenningstraining. Anders kun je drogeren. tegenwoordig gebruiken we vaak (op indicatie) een humane angstremmer alprazolam.