Terug

Kan een kleine eigen hond met een grote logeerhond samen?

Saskia

We hebben sinds een week een logeerhond. Deze hond blijft 5 weken logeren. Onze hond, die ontzettend verwend wordt vind de loge niet prettig. Daarbij zijn het 2 mannetjes. Ik hou ze apart want ik ben bang dat ze elkaar wat aan doen. Nu heeft mijn man ze gister bij elkaar gezet in de tuin. De grote hond greep onze hond direct bij de keel, of hij m door wilde bijten.

Ik ben heel erg geschrokken en heb de grote hond weg geschopt (niet hard maar meer om weg te houden). Wat moet ik hiermee? Ik verzorg de grote hond overigens heel goed.

 


1 Antwoord

Antwoord van Dierenkliniek de Liemers

Beste Saskia,

 

De situatie is voor uw eigen hond uiterst verwarrend. U geeft al aan dat u uw eigen hond ontzettend verwend. Alhoewel het natuurlijk nodig was uw eigen hond te beschermen, is de situatie op de langere termijn niet veiliger geworden. 

Het is zeer de vraag of het ooit goed komt tussen deze twee in uw huis. Ik raad u aan om met behulp van een hondentrainer op neutraal terrein te onderzoeken of het toch gaat.

 

Gezien de ernst van het incident is het waarschijnlijk het veiligst een andere oplossing te zoeken voor de opvang van de loge.

 

A. Bruns, Dierenkliniek de Liemers, Zevenaar